Gemeente Millingen


Renovatie sportcomplex krijgt groen licht van Provincie Gelderland

De sportvelden vanuit de lucht gezien

De gemeente Millingen aan de Rijn is uitgesproken verheugd over het positieve besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland om de renovatieplannen van sportcomplex de Hove in Millingen goed te keuren. De renovatie houdt onder andere de aanleg van twee kunstgrasvelden in.

Voor de renovatie was een begrotingswijziging nodig. Die kon er alleen komen met toestemming van de provincie. Gedeputeerde mevrouw Annelies van der Kolk heeft zich persoonlijk hard gemaakt voor de goedkeuring. Zij is onder andere verantwoordelijk voor Sport en het financieel toezicht op de gemeenten, en dus ook voor Millingen aan de Rijn.

Renovatie hard nodig

GS zijn -de moeilijke financiële positie in acht genomen- overtuigd van de noodzaak tot renovatie, omdat de onderhoudssituatie geen enkel uitstel meer verdraagt en kunstgrasvelden een duurzame en efficiënte oplossing vormen. Een ander doorslaggevend argument was dat de beperkte uitgaven voor sport en sportterrreinen in de gemeente Millingen aan de Rijn ver onder het landelijk gemiddelde liggen. Ook de omvang van de grootste sportverenigingen die het complex gebruiken -voetbalvereniging SC Millingen en Dames Korfbal Vereniging ODIO- vraagt om een hogere speelintensiteit en speelkwaliteit van de velden.

Naar het zich laat aanzien kunnen de kunstgrasvelden in het voorjaar van 2012 worden aangelegd.

Het achterstallig onderhoud is ontstaan omdat het oorspronkelijk plan voorzag in verplaatsing van de sportvelden en verkoop van het huidig complex voor woningbouwdoeleinden. Met het instorten van de woningmarkt en de economische crisis is dat geen optie meer.

Leefbaarheid en toekomstbestendigheid gediend

De gemeente Millingen aan de Rijn is erg ingenomen met dit besluit, dat onderstreept dat de provincie het belang onderkent van sport in brede zin, en van goed onderhouden sportaccommodaties in het bijzonder, voor de leefbaarheid, gezondheid en toekomstbestendigheid van Millingen aan de Rijn.