Provincie Utrecht

Giro d'Italia dubbel en dwars terugverdiend

De tweede etappe van de Giro d'Italia, die op 9 mei 2010 in stad en provincie Utrecht werd verreden, heeft zichzelf dubbel en dwars terugverdiend. Dat blijkt uit een evaluatie die in opdracht van provincie Utrecht is gemaakt. De provincie investeerde 500.000 euro in het evenement, maar de 430.000 aanwezige bezoekers besteedden uiteindelijk tussen 3,6 en 6,9 miljoen euro. Ook gaven zij het evenement een 8 als gemiddeld rapportcijfer.

Gedeputeerde Van Lunteren (Economie) is tevreden over de uitkomst van de evaluatie: "Behalve het plezier dat mensen aan de Giro hebben beleefd, hoop je als verantwoordelijk bestuurder natuurlijk ook dat het financieel gezien geen aderlating is. Dat blijkt nu zeker niet het geval te zijn. Voor de korte termijn hebben we de middenstand en de horeca een handje geholpen en voor langere termijn hebben we Utrecht op de kaart gezet. Ik ben daar zeer enthousiast over."

Gemeente en provincie trokken in de organisatie en uitvoering van Giro d'Italia gezamenlijk op. Op verzoek van Provinciale Staten is er een rapportage opgesteld waaruit de economische effecten van dit evenement gemeten zijn. Daarnaast is er een belevingsonderzoek gedaan, dat wil zeggen een onderzoek naar het draagvlak van dit evenement onder de inwoners van de provincie en stad. Uit beide onderzoeken komt een positief resultaat naar voren.

Voor persinformatie: jolande.havenaar-uringa@provincie-utrecht.nl, (030) 258 29 97 / 06 21 11 78 64

Voor algemene informatie: info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11