Ingezonden persbericht


UP.P3/07/10

*** P E R S B E R I C H T ***
13 juli 2010

HITMA UltraPure op Machevo-paviljoen tijdens Industrial Processing

HITMA UltraPure is tijdens de beurs Industrial Processing (Industriële week, 5 t/m 8 oktober Jaarbeurs Utrecht) te vinden op het paviljoen van de branche-organisatie Machevo & Bulk. Op stand 11.C065 introduceert HITMA UltraPure productlijnen van de nieuwe leveranciers Keofitt (monsternamekranen), CPC (snelkoppelingen) en Equflow (single use flowmeters). Daarnaast is er aandacht voor de overige (disposable) oplossingen die het bedrijf biedt, zoals filtratieproducten (o.a. van Meissner), tubing en slangen (Saint-Gobain) en single use instrumentatie (Pendotech). HITMA UltraPure richt zich op life sciences- en ultrapure industrieën, waaronder biotechnologie, farmacie en de voedingsmiddelenindustrie.

Keofitt
Sinds 1 mei 2010 is HITMA UltraPure B.V. de exclusieve distributeur van sampling valves voor steriele productmonstername van Keofitt. Onder het motto "Don't gamble with your sample" introduceert HITMA UltraPure deze monsternamekranen tijdens de Industriële Week. De jarenlange ervaring van HITMA UltraPure als leverancier van ultrapure componenten heeft voor Keofitt de doorslag gegeven voor de samenwerking. Keofitt is wereldleider in steriele productmonstername.

CPC
HITMA UltraPure is vanaf 1 juli de vertegenwoordiger in de gehele Benelux voor de kunststof snelkoppelingen voor life science- en (bio)farmaceutische toepassingen van Colder Products Company® (CPC). Door de jaren heen heeft CPC een aantal unieke ontwerpen en patenten gerealiseerd. Colder-koppelingen versnellen een proces, doordat ze eenvoudig koppelen en ontkoppelen. Een uitgebreid scala materialen en de unieke klikconstructie verzekeren de gebruiker van een optimale verbinding. HITMA UltraPure voegt hier nog een extra service aan toe. In de eigen cleanroom stelt het bedrijf naar klantspecificatie biofarmaceutische manifolds samen met de CPC-koppelingen, slangen, filters en procesbags. De medewerkers van HITMA UltraPure zijn hiervoor door de verschillende fabrikanten opgeleid en geautoriseerd.

Equflow
Ook de recente samenwerking tussen HITMA UltraPure en Equflow is een primeur tijdens de Industriële week. Met de single use turbine-flowmeters van Equflow voor farmaceutische, medische, biotech- en voedingsmiddelentoepassingen vult HITMA UltraPure het pakket single use instrumentatie voor sanitaire processen aan. Deze flowmeters worden o.a. toegepast in machines voor de productie van medicijnen, contrastvloeistoffen en bloedproducten.

##############################