Ingezonden persbericht


Wijnproefevenement ŽKlassiek EuropaŽ 5 oktober in Noordwijk

Diversiteit onder klassieke wijnen

De klassieke wijnlanden van Europa zijn aan een comeback begonnen. Er is een groeiende belangstelling voor Europese wijnen. Dankzij diversiteit en authenticiteit heeft de Nederlandse consument deze klassieke wijnen herondekt. Zondag 3 oktober 2010 kunnen wijnliefhebbers hun hart ophalen in Noordwijk. Daar vindt de grote proeverij 'Klassiek Europa' plaats. Bezoekers kunnen meer dan 300 wijnen van 20 importeurs proeven en kennismaken met wijnmakers.

De meeste wijnproducerende landen van Europa zijn vertegenwoordigd. In de sfeervolle ballroom van het Palace Hotel staan niet alleen Franse, Duitse, Spaanse en Italiaans wijnen op de proeftafels, maar ook uit de minder bekende wijnproducerende landen als Bulgarije, Griekenland en Oostenrijk zijn wijnen te proeven. Geïnteresseerden, professionals, wijnkenners en beginners zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden op www.wijnpers.nl/ke.

Workshops
Tijdens dit evenement vinden een aantal masterclasses en presentaties plaats. Afgevaardigden of producenten van een select aantal wijnhuizen vertellen het verhaal achter de wijn en laten deze proeven.

Wijnwinkel van het jaar 2011
De ontknoping van de 'Wijnwinkel van het jaar 2011 verkiezing' vindt plaats op Klassiek Europa. Voor deze verkiezing, georganiseerd door het wijntijdschrift Perswijn kunnen consumenten hun favoriete wijnwinkel nomineren. Vorig jaar maakten 8.000 wijnliefhebbers van deze mogelijkheid gebruik. Meer dan 220 winkels deden mee. De tien beste winkels zijn aanwezig op Klassiek Europa en horen ter plaatse wie de titel krijgt.

Spanje
Dit jaar neemt Spanje een prominente plaats in op Klassiek Europa. Niet alleen kunnen veel Spaanse wijnen geproefd worden maar ook de winnaars van het Spaanse Wijnconcours worden gehuldigd. De Spaanse ambassadeur zal de aanwezige winnende importeurs of producenten een oorkonde uitreiken.

Gegevens van Klassiek Europa:
Datum : zondag 3 oktober 2010
Lokatie : Palace Hotel in Noordwijk
Tijd : van 12.00 - 17.30 uur
Entree : E 17,50
Informatie & boekingen : www.wijnpers.nl/ke
routebeschrijving : www.palacehotel.nl finalisten Wijnwinkelwedstrijd : www.perswijn.nl/wijnwinkelwedstrijd

Klassiek Europa wordt georganiseerd door Perswijn Media en Evenementen. Perswijn is het grootste onafhankelijke Nederlandstalige wijnmagazine in de Benelux, dat met een oplage van 12.000 meer dan 25.000 lezers weet te bereiken. Het is het oudste, van oorsprong Nederlandse wijntijdschrift dat zich richt op de consument. Door de kwaliteit is Perswijn ook voor de professional -in handel en horeca- een belangrijk en toonaangevend wijnmagazine.