Gemeente Harenkarspel


Commissie Maatschappelijke Zaken vergadert

Dinsdagavond 5 oktober 2010 vergadert de commissie Maatschappelijke Zaken (MZ) in het gemeentehuis aan de Oostwal in Tuitjenhorn. De vergadering begint om 19.30 uur in de grote commissiekamer 013 bereikbaar via ingang avondgebruik aan de Delftweg. De vergadering wordt geleid door voorzitter J. Beemsterboer, is openbaar en dus toegankelijk voor een ieder. Burgers die willen inspreken, kunnen zich tot een half uur voor de vergadering aanmelden bij de raadsgriffier. Onderwerpen op de agenda zijn:

1. Opening.


2. Spreekrecht burgers


3. Vaststellen van de agenda


4. Presentatie door Simon Dijkstra. Hij is leider van het project 'Helder in de Kop' dat zich richt op alcoholvermindering bij jongeren. Hij vertelt over de gevaren van alcohol bij jonge kinderen en wat er dan in hun hersens gebeurt. Het is de bedoeling dat raadsleden hiervan op de hoogte zijn, want er na (oktober-november) gaat Simon presentaties verzorgen voor (sport)verenigingen en para-commercie plus horeca.

Korte pauze, waarna de reguliere MZ-vergadering zal beginnen.


5. Vaststelling besluitenlijst openbare vergadering van raadscommissie MZ van 31 augustus 2010


6. Voorstel over toekomst peuterspeelzalen Harenkarspel Het rapport van Buitenhek Management & Consult over de huidige situatie van de Stichting Peuterspeelzalen Harenkarspel en mogelijke toekomst scenarios voor peuterspeelzaalwerk en kinderopvang aan de commissie MZ voorleggen.

1. in te stemmen met het voorstel de subsidie van SPH voor
2011 niet te verhogen;

2. overnemen van de conclusie dat de huidige verantwoording niet voldoende is en verbeteringsafspraken te maken met SPH. Daarbij moet de voorwaarde worden gehandhaafd dat de jaarlijkse accountantsverklaring wordt ingeleverd;

3. in te stemmen met het verstrekken van de opdracht aan SPH een bedrijfsplan op te stellen hoe zij gebruik kunnen maken van financieringsmogelijkheden binnen de Wet Kinderopvang en kwaliteit Peuterspeelzalen;

4. voor te stellen aan de commissie MZ (middels bijgevoegd commissiememo) een nieuw subsidiestelsel voor peuterspeelzaalwerk met het oog op Wet Oke te onderzoeken, waarbij in eerste instantie het vraagfinancieringscenario (subsidiestelsel per peuter) wordt onderzocht;

5. adviseur Buitenhek een toelichting in de commissie MZ (van 5 oktober) te laten geven;

6. in te stemmen met het verstrekken van de informatie en het rapport van Buitenhek aan de rekenkamercommissie (aangezien zij een onderzoek heeft lopen naar de subsidiestromen van o.a. de peuterspeelzalen).


7. Ingekomen stukken gericht aan de raad ter advisering via de raadscommissie:

Stukken voor kennisgeving aan te nemen:

a. E-mail van 8 september 2010 met motie van de gemeenteraad van Wormerland over brandstoftoeslag voor minima.

b. E-mail van 17 september 2010 met motie van de gemeenteraad van Hoorn over "Vraagt de Statenleden van de provincie om af te zien van de bezuiniging op het Wmo-vervoer en de afspraken die met de gemeente zijn gedaan uit te voeren".


8. Mededelingen en stukken ter inzage in het kader van de actieve informatieplicht van het college: stukken ter kennisname: a. Jaarverslag 2009 van Samenwerkingsverband Aangepast sporten in de regio Kop van Noord-Holland; b. Jaarverslag 2009 woonzorggroep Samen; c. Prestatiekaart ISD-KNH juli 2010; d. Halfjaarcijfers Noorderkwartier.


9. Rondvraag en sluiting

De volledige agenda is te vinden op deze website in de rubriek gemeentebestuur onder Agenda commissies.



Gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,

1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,

1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600