Ingezonden persbericht


Persbericht

Olifant Aja showt haar maatje 150

Uden - 5 oktober 2010

Ouwehands Dierenpark Rhenen was gistermiddag het toneel van een heuse modeshow. In het kader van Werelddierendag kreeg olifant Aja namelijk twee paar prachtige warme winterlaarzen - maatje 150 - cadeau uit handen van algemeen directeur René de Lege van Schoenenreus. Onder begeleiding van haar vaste verzorgers mocht de Afrikaanse reus alvast even snuffelen aan haar garderobe-uitbreiding. Dankzij de nieuwe laarzen is Aja klaar voor de koude wintermaanden.

Met een diameter van 45 centimeter per poot, en een schaft van bijna een meter zijn de trendy winterlaarzen een sterk staaltje maatwerk. Voor het vervoer van de laarzen naar het olifantenverblijf moest een vrachtwagen ingeschakeld worden. René de Lege van Schoenenreus: "Al met al best wel een operatie, want de laarzen pasten niet in mijn achterbak. Maar goed, als reuzen onder elkaar doe je graag wat extra's, zeker op Werelddierendag. Als deze nieuwe laarzen bevallen, dan breiden we de garderobe van Aja misschien uit met een paar Spaanse sloffen".

Schoenenreus adopteerde Aja naar aanleiding van een samenwerkingsovereenkomst met Ouwehands Dierenpark Rhenen. De steun wordt gebruikt voor de dagelijks verzorging en verrijking van de olifanten, natuur- en milieueducatie, de instandhouding van het dierenpark, internationale fok- en herintroductieprogramma's en het behoud van bedreigde natuur.

De laarzen zijn vanaf nu ook voor het publiek te bewonderen in het verblijf van Aja.

(einde bericht)

Fotobijschrift: Rene de Lege, algemeen directeur Schoenenreus overhandigt de op maatgemaakte laarzen aan olifant Aja in Ouwehands Dierenpark Rhenen.

Trefwoorden: Schoenenreus, Olifant, Aja, Ouwehands Dierenpark, Rhenen, winter, laarzen, dierendag, assortiment, voeten, maatwerk