Ingezonden persbericht


Persbericht, dinsdag 5 oktober 2010

Managing Director Ligthart neemt afscheid van Arla

Nijkerk - Marc Ligthart, Managing Director van Arla Foods Nederland, heeft besloten zijn carrière buiten Arla voort te zetten. Op 31 december 2010 beëindigt hij zijn werkzaamheden voor Arla. Ligthart heeft succesvol leiding gegeven aan de integratie van de zuivelonderneming uit Nijkerk (voormalig onderdeel van Friesland Foods) in Arla. Hij was verantwoordelijk voor de introductie van het Arla-merk op de Nederlandse markt en de ontwikkeling en uitvoering van het duurzaamheidsprogramma 'Dichter bij de Natuur'.

Marc Ligthart (51): "Nu Arla Foods Nederland staat als bedrijf en ik 12 jaar actief ben geweest in de zuivel, is voor mij het moment gekomen om een nieuwe stap te zetten. De afgelopen jaren heb ik in ons mooie bedrijf in Nijkerk grote veranderingen mogen managen. Ik ben trots op wat we, management en medewerkers, inmiddels hebben bereikt en ik heb er alle vertrouwen in dat Arla Foods Nederland als duurzame onderneming een mooie toekomst tegemoet gaat."

Executive Vice President Tim Ørting Jørgensen: "Ik betreur het dat Marc vertrekt. Hij heeft op excellente wijze bijgedragen aan de integratie van de Nijkerkse zuivelactiviteiten in de Arla-organisatie. Ik respecteer echter ook de beslissing van Marc om zijn carrière buiten Arla Foods te vervolgen."

Beoogd opvolger van Ligthart is Andrew Simpson (49), thans Senior Vice President voor Arla op de Russische markt. Simpson heeft een lange staat van dienst als Marketing Director en Sales Director voor Arla in het Verenigd Koninkrijk en als Chief Executive Officer van Arla's dochteronderneming in de Verenigde Staten. Simpson is in zijn huidige functie verantwoordelijk voor de groeimarkten van Arla in Rusland en Polen.

Arla Foods Nederland (440 medewerkers) bestaat uit twee onderdelen: Arla Foods B.V. voor dagverse zuivel uit Nijkerk en Arla Foods amba voor de kaasspecialiteiten uit Scandinavië. De missie is: "Natuurlijke zuivelproducten voor iedereen bereikbaar maken". Arla Foods Nederland is nummer 2 in de Nederlandse markt voor dagverse zuivel. Het bedrijf voert sterke merken zoals Friesche Vlag, Arla, Milk & Fruit, Breaker, Arla Apetina en Castello. Naast merkproducten levert Arla Foods Nederland zuivel voor huismerken. De onderneming is onderdeel van Arla Foods, een zuivelcoöperatie van 8000 melkveehouders in Denemarken en Zweden en de grootste producent van biologische zuivel in de wereld.
- Einde persbericht -

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht