Ingezonden persbericht


Persbericht

Uitvoerend architect Sagrada Família spreekt op Material Xperience

Op Material Xperience 2011 zal de Nieuw-Zeelandse architect Mark Burry het publiek inspireren met zijn lezing over de mathematische complexiteit van de Sagrada Familia. In aansluiting op het centrale thema van Material Xperience, "Adding Value", presenteert Burry zijn visie op waardetoevoeging. Door toepassing van speciale computertechnologieën en de CNC milling methode voegt Mark Burry op zijn manier waarde toe aan het oorspronkelijke ontwerp van de basiliek.

Uitvoerend architect en researcher
Mark Burry is samen met een locaal team uit Barcelona bezig met de voltooiing van de Sagrada Família, het meesterwerk van de Spaanse architect Antoni Gaudi. Aan de hand van een gipsmodel en een tekening probeert hij de kerk af te maken naar Gaudí's ideeën. Voor hem de uitdaging: hoe maak je een meesterwerk af van een architect die regelmatig van zijn eigen tekeningen afweek?

Naast de Sagrada Família, is Mark Burry verbonden aan verschillende onderzoeksbureaus. Ook publiceerde hij artikelen over het ontwerpproces en het gebruik van computers tijdens het ontwerpen. Mark Burry werkte onder meer samen met Gehry Partners LLP, dECOi Paris, Foster & Partners en Arup.

'Adding Value'
Material Xperience staat in 2011 geheel in het teken van 'Adding Value'. Een juiste materiaalkeuze geeft het product of project meerwaarde. Deelnemers worden uitgedaagd hun nieuwste materialen of bijzonder gematerialiseerde producten te exposeren. Tijdens het evenement is de beleving van een product of materiaal van essentieel belang. Voelt het goed aan, ruikt het vertrouwd, geeft het een veilig gevoel; de keuze van materiaal is bepalend.

Organisatie
Material Xperience wordt georganiseerd met als doel de nieuwste materialen, producten en producttoepassingen te introduceren en vakgenoten te inspireren op het gebied van materiaal, architectuur en interieur. Drijvende krachten achter Material Xperience zijn Materia en Architectenweb. Architectenweb is Nederlands grootste crossmediale uitgeverij op het gebied van architectuur en materialen. Materia is hét internationale materialenplatform voor de creatieve professional.

Deelnemen
Als deelnemer kunt u innovatieve en inspirerende materialen of bijzonder gematerialiseerde producten exposeren. Kijk voor meer informatie en deelnamemogelijkheden op www.materialxperience.nl