Ingezonden persbericht


MCAFEE, INC., BENOEMT GERT-JAN SCHENK TOT PRESIDENT EMEA-REGIO

Netwerkbeveiligingsexpert leidt activiteiten in regio Europa, Midden-Oosten en Afrika

Amsterdam, 5 oktober 2010 - McAfee Inc. (NYSE:MFE), 's werelds grootste bedrijf dat volledig is gespecialiseerd in digitale beveiliging, kondigt vandaag aan dat het Gert-Jan Schenk heeft aangesteld als president voor de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Schenk zal in zijn nieuwe functie rapporteren aan Michael DeCesare, McAfee's executive vice president worldwide sales. Schenk is per 1 oktober in dienst getreden en werkt vanuit McAfee's kantoor in Amsterdam.

Schenk is afkomstig van Juniper Networks, waar hij senior vice president was voor EMEA. In deze functie gaf hij leiding aan bijna 900 werknemers in de totale EMEA-regio. Schenk wist Juniper's algehele winstgevendheid en groei drastisch te verbeteren. In de afgelopen drie jaar realiseerde hij voor het bedrijf een omzetgroei van $600 miljoen naar $1,2 miljard.

"Gert-Jan is een krachtige leider met 20 jaar wereldwijde sales- en marketingervaring in beveiliging, hardware en netwerken," aldus DeCesare. "Hij beschikt over sterke operationele vaardigheden en heeft in het verleden met succes omvangrijke salesorganisaties van grote, wereldwijd opererende ondernemingen aangestuurd. Deze kwaliteiten maken hem een uitstekende toevoeging aan ons team."

Schenk, een veteraan in deze branche, kwam in 2002 in dienst bij Juniper Networks. Daar was hij als vice president voor de EMEA-kanalen eerstverantwoordelijke voor Juniper Networks' overgang van een one-tier naar een two-tier distributiemodel in EMEA. Dit was in overeenstemming met het feit dat het bedrijf zich meer wilde richten op de enterprisemarkt, en met de uitbreiding van het portfolio met beveiliging, enterprise routing en applicatie-acceleratie oplossingen.

Voorafgaand aan zijn periode bij Juniper was Schenk vice president channels bij Unisphere Networks (in 2002 overgenomen door Juniper Networks). Eerder in zijn loopbaan bekleedde Schenk verschillende posities, waaronder directeur channel sales voor EMEA bij Redback Networks en regional sales director Benelux en Centraal Europa voor Madge Networks.

"McAfee heeft een zeer sterk productportfolio en een ongelooflijk netwerk aan partners en verbintenissen," zegt Schenk. "Het bedrijf staat voor een cruciaal punt in zijn geschiedenis, en ik zie geweldige mogelijkheden voor een voortzetting van het succes en verdere groei. Ik ga vol enthousiasme deel uitmaken van het leidinggevende team en kijk uit naar onze groei in de EMEA-markt."

David Quantrell, McAfee's huidige president voor EMEA, heeft ervoor gekozen om andere bedrijfskansen na te streven. Hij blijft de komende maanden bij McAfee werken om een soepele overgang te garanderen voor zijn opvolger.

Voor meer informatie of een gesprek met Gert-Jan Schenk, kunt u contact opnemen met:


Ingezonden persbericht