VerkeersInformatieDienst



Ongeval A28 door pechgeval

5 oktober 2010, 11:49
In de nacht van maandag op dinsdag heeft rond middernacht op de A28 een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij vier personenauto's betrokken waren. De A28 werd daarom tussen de afslagen Beilen en Assen Zuid enige tijd afgesloten en het verkeer werd omgeleid.

Het ongeval ontstond toen een 58-jarige automobiliste uit Hoogeveen problemen kreeg met haar auto en half op de snelweg en/of middenberm tot stilstand kwam. De automobiliste kwam uit de richting van Beilen en reed in de richting van Assen. Een 71-jarige automobilist uit Hoogezand kon de tot stilstand gekomen auto niet meer ontwijken en een botsing was het gevolg. Een 22-jarige automobilist uit Assen probeerde nog een botsing te voor komen. Hij kwam tegen de midden geleiderail tot stilstand. Een 53-jarige automobiliste uit Peize wist een aanrijding nog wel te voorkomen, maar liep een lekke band op.

Alle betrokkenen werden ter plekke door ambulancepersoneel onderzocht. Niemand raakte gewond, maar de wagens werden wel zwaar beschadigd. Voor het bergen van de voertuigen en een sporenonderzoek moest de rijbaan worden afgesloten. Omstreeks 01:30 uur werd de rijbaan weer vrijgegeven.