Persbericht

RES Software introduceert Dynamic Desktop Studio tijdens Citrix Synergy Berlijn 2010 ~ IT as a Service wordt realiteit door de combinatie van RES Software Workspace en Automation Management met Service Orchestration en Virtual Desktop Extender technologie ~

's-Hertogenbosch, 5 oktober 2010 - RES Software presenteert RES Dynamic Desktop Studio, een software suite die ontwikkeld is om organisaties te ondersteunen bij het benutten van strategischere en kosteneffectievere 'IT as a Service' modellen. De Dynamic Desktop Studio combineert RES Virtual Desktop Extender (VDX), RES Workspace Manager (voorheen RES PowerFuse) en RES Automation Manager (voorheen RES Wisdom), inclusief de nieuwe Service Orchestration-module. Service Orchestration zorgt voor de uitvoering van IT-beheertaken op basis van business rules en self-servicing, de ontbrekende schakel binnen de meeste organisaties.

"Ook al zijn de meeste ondernemingen bekend met het Microsoft Infrastructure Optimization-model dat IT-organisaties helpt om dynamischer te worden, blijft het lastig om te beslissen welke stappen genomen moeten worden om dit realiseren", aldus Klaus Besier, CEO bij RES Software. "RES Dynamic Desktop Studio is een duidelijk en eenvoudig stappenplan om dynamische en toekomstbestendige desktop-infrastructuren te realiseren die volledig in lijn zijn met de wensen vanuit de business. Onze nieuwe Service Orchestration-module maakt dit eindelijk mogelijk."

RES Software werkt op basis van de huidige infrastructuur van een organisatie, ongeacht de keuze van application delivery, besturingssysteem of hardware. De software kan zelfs worden ingezet binnen gecombineerde omgevingen. Dynamic Desktop Studio kan binnen iedere organisatie worden ingezet, zonder de infrastructuur aan te passen.

RES Dynamic Desktop Studio bestaat uit:


* RES Virtual Desktop Extender (VDX): beschikbaar als stand-alone product. De gepatenteerde VDX-technologie biedt de unieke mogelijkheid om een virtuele desktop uit te breiden met applicaties die lokaal draaien. Gebruikers hoeven niet meer in te loggen voor verschillende sessies om toegang te krijgen tot applicaties die alleen lokaal draaien.
* RES Workspace Manager: biedt de mogelijkheid om een IT-omgeving te creëren die centraal te beheren is. Het zorgt voor een optimale beschikbaarheid van applicaties, data-, printer- en gebruikersinstellingen op basis van de behoefte van de eindgebruiker en de systeemvereisten. De oplossing is geschikt voor ieder Microsoft besturingssysteem en elke vorm van application delivery. Het maakt programmeren overbodig en de zero-profile-technologie lost uitdagingen op het gebied van profielen op.
* RES Automation Manager: stelt IT-professionals in staat om centraal verschillende wijzigingen aan te brengen in Microsoft Windows-omgevingen, zowel gehost, virtueel als web-based, op basis van geautomatiseerde provisioning van IT-resources.
* Nieuwe Service Orchestration-module: toevoeging voor Automation Manager om de koppeling te maken met Workspace Manager zodat het mogelijk wordt om IT-beheertaken te automatiseren. Bijvoorbeeld de taken die te maken hebben met het in en uit dienst treden van medewerkers, het afhandelen van self-servicing-verzoeken, het toekennen van resources en de migratie of uitschakeling van specifieke applicaties.

Bezoek de stand van RES Software (#201) tijdens Citrix Synergy van 6-8 oktober in Berlijn voor meer informatie over Dynamic Desktop Studio.

De introductie van Dynamic Desktop Studio valt samen met de presentatie van een nieuwe website, merkidentiteit, productverpakking en partner portal. RES Workspace Manager is de nieuwe naam voor de RES PowerFuse user workspace management-oplossing en RES Automation Manager is de nieuwe naam voor RES Wisdom, run book automation-oplossing.

Bezoek voor meer informatie over RES Software en de rebranding:

RES Software oplossingen: http://www.ressoftware.com RES Software blog: http://blog.ressoftware.com
RES Software op Twitter: http://www.twitter.com/RESsoftware_NL