Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Compensatie uitstoot niet langer voldoende
GROEN REIZEN MET TREIN EIS OVERHEID EN BEDRIJF

SCHIPHOL-RIJK, 5 oktober 2010 - Overheid en bedrijfsleven kiezen voor groen reizen ook steeds vaker de trein. Vooral op de kortere routes binnen Europa is de trein meer en meer de eerste keuze. Voor zakenreizen worden opvallend vaker en hogere eisen aan duurzaamheid gesteld. ATP Corporate Travel, een van de top drie zakenreisorganisaties in ons land, trekt die conclusie op grond van ervaringen binnen haar eigen klantgroep, waaronder zich ook veel overheidsinstanties bevinden.

Willem Starink, Divisional Managing Director van ATP Corporate Travel, stelt aan de hand van de bevindingen vast dat groen reizen een nieuw tijdperk is ingegaan. "Het is van een vrijblijvende trend een geaccepteerd nieuw reisgedrag aan het worden. De overheid is daarbij koploper", stelt hij in de praktijk vast. "Nog niet zo lang geleden beperkte het milieubewustzijn zich bij zakenreizen vooral tot het compenseren van CO2 en andere vuiluitstoot. We zien nu steeds vaker dat men openstaat voor alternatieve vormen van vervoer, bijvoorbeeld met de trein of huurauto's met een 'groen' label".

De ATP-directeur tot slot: "Bij de Nederlandse overheid, een van onze grootste klanten, zijn groen reizen en de trein zelfs in bepaalde gevallen al een verplichting. Maar ook het bedrijfsleven begint dat nu echt op te pakken en stelt groene eisen aan het reisproduct dat wij aanbieden. Bedrijven vragen ons regelmatig om advies hoe groen reizen verankerd kan worden in het reisbeleid. Compenseren verschuift naar voorkomen. Wij spelen daarop sinds kort in met een specifiek ISO milieucertificaat. Hiermee geven we een signaal dat we volkomen transparant opereren ten aanzien van het milieu, dat daarmee binnen ATP Corporate Travel integraal onderdeel is geworden van het ondernemingsbeleid."


- Einde bericht -