Rijksvoorlichtingsdienst

Koningin bij opening Metropolis conferentie

Hare Majesteit de Koningin is dinsdagochtend 5 oktober aanwezig bij de opening van de internationale Metropolis conferentie in het World Forum Convention Center in Den Haag. De 15e editie van deze conferentie wordt gehouden van 4 tot en met 8 oktober en staat in het teken van wereldwijde migratie, integratie en burgerschap.

De conferentie heeft dit jaar als thema 'Justice and Migration: Paradoxes of Belonging'. Wereldwijd hebben moderne samenlevingen en multiculturele steden steeds meer inwoners met uiteenlopende identiteiten die met elkaar kunnen botsen. De conferentie biedt een forum aan internationale wetenschappers, politici, vertegenwoordigers van NGO's en het bedrijfsleven. Onderdeel van de conferentie is een studiebezoek op 4 oktober in Den Haag en Rotterdam aan projecten die gericht zijn op sociale samenhang.

Metropolis houdt zich wereldwijd bezig met het politieke beleid op het gebied van migratie en diversiteit, door het stimuleren en financieren van onderzoek en het organiseren van conferenties in verschillende wereldsteden.