ILogix gaat strategisch partnership met BlueArc aan


UTRECHT, 20101005 -- iLogix Nederland B.V., specialist op gebied van storage en virtualisatie oplossingen kondigde vandaag aan dat zij met BlueArc een strategisch partnershipovereenkomst heeft gesloten. BlueArc is marktleider op gebied van schaalbare, kosteneffectieve en hoge performance netwerk storage oplossingen.

het akkoord formaliseert de gemeenschappelijke ambitie van iLogix en BlueArc om een belangrijke speler te worden op de Nederlandse markt dit op gebied van hoge performance netwerk storage oplossingen. Als onderdeel van de overeenkomst zullen iLogix en BlueArc gezamenlijk investeren in het positioneren van deze oplossingen op de Nederlandse markt.

"Zowel grote als kleinere bedrijven worstelen met grote hoeveelheden ongestructureerde gegevens die tot significante data management problemen hebben geleid, zoals de wildgroei van fileservers, het inefficiënt gebruiken van de beschikbare resources en het uit hierdoor uit de hand lopen van de kosten." aldus Cameron Van Orman, Senior Director Channel Sales and Partner Marketing World Wide bij BlueArc. "Voor BlueArc is het van cruciaal belang samen te werken met partners zoals iLogix, welke opslag en data management uitdaging van de klant begrijpt . Door de storage en virtualisatie expertise zien wij iLogix als een belangrijke partner voor onze best-of-breed hoge performance netwerk storage-oplossingen."

iLogix is verheugd over het strategisch partnership met BlueArc. Hierdoor is iLogix in staat nog beter antwoord te geven op de vraag om kosteneffectief snelle toegang tot data aan te bieden. Dit aan bedrijven en (technologische) instellingen welke data intensieve omgevingen hebben. Gezien de turbulente economische omstandigheden zijn bedrijven steeds vaker op zoek naar een mogelijkheid om de kosten te verlagen en de snelheid te verbeteren. Om zo hun opgeslagen bedrijfsinformatie beter en sneller toegankelijk te maken. Met de hoge performance storage oplossingen van BlueArc behaald men hier voordeel mee in tegenstelling tot andere oplossingen in de markt", aldus Jochem Steman, Directeur van iLogix.

Volkert van Dijk, Technisch Directeur iLogix over de architectuur van BlueArc: "De technisch hoogstaande architectuur van de BlueArc systemen zijn uniek in de markt. Met deze architectuur is BlueArc in staat een hoge performance te bieden zonder dat dit ten koste gaat van de schaalbaarheid, beschikbaarheid of de beschikbare capaciteit. Dit alles is mogelijk door het unieke objectgebaseerde bestandsysteem in combinatie met het in de hardware ondergebrachte besturingssysteem. Het BlueArc platform bevat ook diverse software features zoals: single name space, ondersteuning van een 256TB file systeem, virtuele servers, policy-based data migratie, iSCSI support, data replicatie en een WORM file systeem ten behoeve van data integriteit."

Over iLogix Nederland B.V.
iLogix Nederland B.V., levert innovatieve oplossingen, diensten en producten op gebied van data management en virtualisatie. Het bedrijf levert deze oplossingen aan een breed scala van klanten zoals multinationals, overheden, instellingen en aan bedrijven in het Midden en Klein Bedrijf. iLogix heeft diverse strategische partnerships gesloten met toonaangevende storage en virtualisatie leveranciers. Hierdoor heeft iLogix alle kennis en disciplines in huis om totaal oplossingen te realiseren, van advies en implementatie tot aan training en support. Daarnaast kan iLogix een breed pakket van storage- en virtualisatie diensten aanbieden. Het hoofdkantoor van iLogix is gevestigd in Utrecht.
Voor meer informatie: www.ilogix.nl/

Over BlueArc Inc.
BlueArc is een toonaangevende leverancier van snelle, uiterst schaalbare en kosteneffectieve storage oplossingen. BlueArc helpt bedrijven en instellingen om hun data opslag, het beheer en business gerelateerde problemen op te lossen. De oplossingen van BlueArc worden voornamelijk gepositioneerd bij bedrijven welke actief zijn in data-intensieve markten, zoals: bio industrie, entertainment en media industrie, overheid, hoge scholen, Internet service providers, olie en gas leveranciers en wetenschappelijke instellingen. De BlueArc producten ondersteunen zowel netwerk attached storage (NAS) en storage area netwerk (SAN) oplossingen en maakt hier een samenhangend storage platform van.
Voor meer informatie: www.bluearc.com/





Ingezonden persbericht