"Grote steden moeten meedoen met aanbesteding openbaar vervoer"


aldus CdK Zeeland Karla Peijs tijdens Mobiliteitspoort

DEN HAAG, 20101005 -- "De drie grote steden moeten meedoen met de aanbesteding van het openbaar vervoer", aldus stelde mevrouw drs. Karla Peijs, Commissaris van de Koningin in de provincie Zeeland en oud-minister van Verkeer en Waterstaat bij de opening van MobiliteitsPoort op 4 oktober 2010 in Den Haag. "Ik verwacht dat de biedende partijen gemakkelijker komen tot een comfortabel openbaar vervoer dat qua frequenties en aansluitingen aanspreekt bij de reizigers. En dat voor de beste prijs.

De Commissaris van de Koningin reageerde daarmee direct op een passage in het regeerakkoord van VVD en CDA die stelt dat de vervoersmaatschappijen van Amsterdam (GVB), Rotterdam (RET) en Den Haag (HTM) niet langer zijn uitgezonderd van aanbesteding. Het streekvervoer wordt al tien jaar openbaar aanbesteed.

Tijdens MobiliteitsPoort richtte mevrouw Peijs zich tot een select gezelschap van volksvertegenwoordigers en topfunctionarissen in het bedrijfsleven, bestuurders en overheid op het gebied van openbaar vervoer, mobiliteit en bereikbaarheid.
Zij moedigde de genodigden aan om het nieuwe platform MobiliteitsPoort te benutten om samen te zoeken naar oplossingen en zich niet te laten hinderen door bestaande conventies.

MobiliteitsPoort wordt twee keer per jaar gehouden in Internationaal Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag.





Ingezonden persbericht