Ingezonden persbericht



Den Haag, 10 september 2010


Metropolis, 4 t/m 8 oktober 2010, WFCC Den Haag

Koningin Beatrix bezoekt internationale conferentie migratie en integratie

Koningin Beatrix zal op dinsdagochtend 5 oktober de opening van de internationale Metropolis conferentie in Den Haag bijwonen. De conferentie staat in het teken van wereldwijde migratie, integratie en burgerschap. Dit jaar is het thema 'Justice and Migration: Paradoxes of Belonging'.

Wereldwijd hebben moderne samenlevingen en multiculturele steden steeds meer inwoners met uiteenlopende identiteiten. Soms gaan ze goed samen, soms botsen ze. In een wereld waarin migratie en diversiteit overal toenemen, en juist nu Nederland daarover zelf discussies voert, is Den Haag er trots op gaststad te zijn van een conferentie die migratie en de vraagstukken die het met zich meebrengt op internationaal niveau bespreekbaar maakt.

Tijdens de opening van Metropolis op dinsdagochtend 5 oktober in het World Forum in Den Haag zal de Koningin kennis maken met een aantal betrokkenen van de conferentie. Ze spreekt onder andere met Elspeth Guild, hoogleraar Europees migratierecht en Jan Rath, directeur van het Instituut voor Migratie- en Etnische Studies van de Universiteit van Amsterdam. Ook ontmoet zij een aantal studenten uit onder meer China, Kazachstan en Eritrea; regio's die met enorme migratiestromen kampen.

Onder de genodigden bevinden zich de Amerikaanse ambassadeur in Nederland Fay Hartog Levin, de demissionair minister van integratie Eimert van Middelkoop en de burgemeesters en wethouders van de vier grote steden in Nederland.

Inschrijven

Op de website www.metropolis2010.org is het gehele conferentieprogramma van 4 t/m 8 oktober met alle plenaire sessies en workshops te vinden. Geïnteresseerden kunnen zich via de site inschrijven. Een dag voor de officiële opening, op 4 oktober, kunnen belangstellenden deelnemen aan studietoers langs verschillende projecten in Den Haag en Rotterdam die zich hard maken voor sociale samenhang.

Metropolis

De internationale Metropolisorganisatie is een netwerk van wetenschappers, politici en vertegenwoordigers van NGO's en het bedrijfsleven die een gemeenschappelijke visie op migratie- en diversiteitsbeleid uitdragen. Het Metropolis Project organiseert conferenties in verschillende wereldsteden. Den Haag is de 15de gaststad van de internationale Metropolis conferentie.

Noot voor redacties

Noot voor redacties (

Ingezonden persbericht