Persberichten

Koffie drinken met VVD-Tweede Kamerlid Ton Elias tijdens vakbeurzen Aandrijftechniek en Industry & Automation Publicatiedatum: 21-06-2010

Ton Elias, Tweede Kamerlid en woordvoerder Economische Zaken voor de VVD, is tijdens de Industriële Week te gast bij de FEDA, de Nederlandse branchevereniging op het gebied van aandrijf- en automatiseringstechniek. Op 6 oktober maakt hij een rondgang over de beurzen Aandrijftechniek en Industry & Automation, die samen met de beurzen Macropak en Industrial Processing de Industriële Week vormen. Hierna gaat Elias in gesprek gaat met tien ondernemers uit de branche.

Centrale gespreksthema's zijn de rol van de toeleverende industrie in de innovatieketen, de noodzaak tot behoud van productie in Nederland én de huidige subsidiedoolhof. De Industriële Week heeft plaats van dinsdag 5 oktober t/m vrijdag 8 oktober in Jaarbeurs Utrecht.

Subsidies
In nummer 3-2010 van brancheblad FEDActueel - dat vanaf morgen bij de leden op de mat valt - staat een uitgebreid achtergrondartikel over de huidige subsidieregelingen. Samen met VVD-voorman Mark Rutte ondertekende Elias vorig jaar een plan met 'veertig punten voor ondernemers'. Daarin stelden zij: "De subsidieregelingen werken bureaucreatie in de hand en blokkeren in al hun ingewikkeldheid juiste goede ideeën van ondernemers. De VVD wil daarom een eenvoudig en stimulerend subsidiebeleid."

Slechts drie regelingen
Alles bij elkaar zijn er nu zo'n 1500 subsidieregelingen, die ook nog eens voortdurend wijzigen. Volgens Elias zouden overheden veel meer samen moeten werken en tot meer generieke regelingen moeten komen. Niet voor niets is de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk), een zeer generieke belastingmaatregel, zeer succesvol. Elias in FEDActueel: "In het VVD verkiezingsprogramma worden slechts drie regelingen in tact gelaten of uitgebreid: de WBSO, de overheid als 'launching customer' en een subsidiepot waarover 'echte ondernemers' mogen meebeslissen."

Industriële 'Insperience'
Het bezoek van Ton Elias maakt onderdeel uit van de FEDA 'Insperience' tijdens de Industriële Week. Voorzitter Egbert Stremmelaar: "Technische specificaties haal je van internet, maar netwerken en nieuwe ideeën ontwikkelen doe je op de beursvloer. De FEDA staat voor promotie van de branche, het overdragen van kennis en het netwerken. Het contact tussen politiek, overheid en bedrijfsleven maakt daar een belangrijk onderdeel van uit." Deze elementen zijn zowel terug te vinden zijn in het centrale beursthema 'Fit for the future, we know how', maar ook in het FEDA beursconcept 'Insperience'.


Brancheorganisatie FEDA telt ruim 200 leden en is hiermee de belangrijkste branche- vereniging op het gebied van Aandrijf-en Automatiseringstechniek in Nederland. De komende jaren heeft FEDA haar focus gericht op thema's die verbonden zijn met kennis, netwerken en promotie.
Zie ook: www.feda.nl.


Onder het overkoepelende thema 'Fit for the Future, we know how!' wordt van dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 oktober de Industriële Week 2010 gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Met 800 exposanten en een veelheid aan activiteiten het grootste evenement voor de industrie in de Benelux. De beurzen van de Industriële Week zijn: Aandrijftechniek, Industrial Processing, Industry & Automation en Macropak.
Zie ook:
www.aandrijftechniek.nl, www.industrialprocessing.nl,
www.industry-and-automation.nl,
www.macropak.nl
www.industrieleweek.nl


"We create inspiring and profitable engagements between people" VNU Exhibitions Europe brengt ontmoetingen tot stand die leiden tot waardevolle relaties en salescontacten. Zij doet dit middels een marktleidend pakket van vak- en consumentenbeurzen, Strategie Summits en een groeiend aantal online en databasemarketing activiteiten. VNU Exhibitions Europe is organisator van een groot aantal Industriële vakbeurzen.


Noot voor de redactie,

VNU Exhibitions