Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SPRAAKHERKENNING GEOPTIMALISEERD VOOR 14+NETNUMMER ANTWOORD©

Vianen, 5 oktober 2010 - Spraakherkenning achter de gemeentelijke telefoonnummerreeks 14+netnummer Antwoord© is bij een groot aantal netnummers succesvol geïmplementeerd. Dit betekent dat mensen die bellen met het 14+netnummer van hun gemeente probleemloos door het spraakherkenningssysteem worden geleid naar de door hen ingesproken gemeente.

Al meer dan vijftig gemeenten zijn bereikbaar via het makkelijk te onthouden en herkenbare 14+netnummer Antwoord© en steeds meer van deze gemeenten gebruiken spraakherkenning om de beller op de juiste plek te laten uitkomen. Het werkt alsvolgt: de beller wordt begroet door middel van een welkomsttekst en daarna wordt hem gevraagd om de naam van de gemeente in te spreken waarmee hij wil worden doorverbonden. Deze stap is nodig, omdat meerdere gemeenten een netnummer en dus ook een 14+netnummer Antwoord© delen.

Bij gemeenten die gebruik maken van een 14+netnummer Antwoord© gekoppeld aan spraakherkenning, wordt meer dan 98% van de burgers binnen 15 seconden doorverbonden met de juiste gemeente, zelfs als ze niet duidelijk of met een accent spreken. Iedereen van wie de keuze onverhoopt toch niet herkend kan worden, wordt doorverbonden met een medewerker die de beller verder helpt. Onderzoek heeft uitgewezen dat spraakherkenning het meest toekomstvast is en bellers snel naar de juiste plek doorzet. Mensen ervaren het bovendien als een prettig en vriendelijk systeem en raken er snel aan gewend.

Belangrijk bij spraakherkenning is het goed afstemmen van de software op accenten en verschillen in uitspraak. Bovendien moet het systeem door de beller als klantvriendelijk worden ervaren. Wim Luimes, directeur van Telecats: "Wij hebben ons de afgelopen jaren echt gespecialiseerd in spraakherkenning en dat geeft ons de nodige technische praktijkervaring en routine. Maar nog meer dan dat helpt het ons om het zo te implementeren dat het zo goed mogelijk aansluit bij de natuurlijke manier van bellen en klantcontact. Spraakherkenning is voor de gemeenten efficiënt maar moet ook voor de beller een toegevoegde waarde hebben."

De spraakherkenner moet naadloos aansluiten op de bestaande techniek bij een gemeente. Newtel Essence is als communicatie integrator verantwoordelijk voor de totale oplossing. "Uiteindelijk gaat het er om dat de beller naar een gemeente, of dat nu een burger, bedrijf of andere belanghebbende is, zo goed en zo snel mogelijk verbonden wordt met iemand die de vraag kan beantwoorden," geeft algemeen directeur, Marcel Reuvers, van Newtel Essence aan. "In samenspraak met de gemeente zetten wij de eisen en wensen om in een complete oplossing voor betrouwbare toegankelijkheid en bereikbaarheid. En we zorgen dat het werkt en blijft werken, dat is een zorg die wij graag op ons nemen."

+++

Telecats is aanbieder van innovatieve voice response en spraakherkenning-toepassingen ten behoeve van het automatiseren van telefoongesprekken, zie voor meer informatie: www.telecats.nl

Newtel Essence, 100% onderdeel van KPN, richt zich in de Benelux op organisaties die hun kennis over en communicatie met hun klanten en/of zakenpartners willen optimaliseren. Newtel Essence combineert in haar (online) klantcontact managementoplossingen zowel data- als telecommunicatietechnologie. Service speelt hierbij een belangrijke rol. Daarnaast levert Newtel Essence de servicenummers 0800/0900/088/1400 als toegang tot contact centers. Voor meer informatie: www.newtelessence.com




Ingezonden persbericht