Ingezonden persbericht


Persbericht - 5 oktober 2010

Humanitas Woonzorgplus Den Haag voert hoofddoekjesverbod niet uit

Bestuur, directie en ondernemingsraad van Humanitas Woonzorgplus Den Haag hebben verklaard een eventueel hoofddoekjesverbod van de nieuwe regering niet uit te zullen voeren.

Alhoewel in het regeerakkoord sprake is van een hoofddoekjesverbod in een beperkt deel van de publieke sector, is de kans groot dat voorgesteld wordt dit te verbreden. Daar gaat Humanitas Woonzorgplus Den Haag op voorhand niet in mee.

Van de ruim 700 medewerkers en vrijwilligers draagt een aantal een hoofddoek. Dat is echter voor de organisatie totaal geen gespreksonderwerp. Medewerkers worden beoordeeld op hun kwaliteit, hun opleiding en op hun cliëntgericht handelen. De locaties van Humanitas Woonzorgplus Den Haag zijn getoetst op cliëntgerichtheid en beschikken over gouden en zilveren keurmerken.

Het negeren van een hoofddoekjesverbod door Humanitas Woonzorgplus Den Haag heeft niets te maken met het verheerlijken van de multiculturele samenleving of met linkse hobby's. Het is ingegeven door de realiteit dat alle medewerkers, ongeacht hun komaf, zich met grote betrokkenheid inzetten voor verpleeg- en zorgbehoevende ouderen in de tehuizen en in de wijk. Juist in de huidige maatschappelijke discussie komt Humanitas Woonzorgplus Den Haag voor haar medewerkers op.

Daarnaast is het personeelsbestand een afspiegeling van de Haagse samenleving. Het is niet goed om bepaalde groepen te schofferen of uit te sluiten. In de komende jaren zijn immers veel handen aan het bed nodig voor de toenemende vraag naar zorg.

In de locaties van Humanitas Woonzorgplus werkt een diversiteit aan nationaliteiten. Leidinggevenden investeren in een positief werkklimaat waarin aandacht voor de leefstijl van de cliënt én de medewerker voorop staat.