Persbericht

Symantec onthult uitgebreide mobile security- en beheerstrategie voor bedrijven, consumenten en communicatiedienstverleners iPhone-, iPad-, en Android-ondersteuning toegevoegd aan bestaande platformondersteuning om klanten te helpen bij bescherming en beheer mobile devices

BARCELONA, Spanje - Symantec Vision 2010 - 5 oktober 2010 - Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) kondigt een belangrijke update aan van zijn mobile security- en beheerstrategie. Een uitgebreide aanpak om mobiele oplossingen te leveren aan bedrijven, consumenten en communicatiedienstverleners om alle mobiele devices altijd en overal te beveiligen en beheren. Symantec kondigt ook nieuwe beveiligings- en beheermogelijkheden aan voor Android en Apple iOS, het besturingssysteem voor de iPhone en iPad. Dit als toevoeging op de bestaande ondersteuning voor Windows Mobile, Symbian en BlackBerry. De nieuwe features, inclusief remote wipe, aangescherpt wachtwoordbeleid en device-inventarisatie, zorgen ervoor dat organisaties deze nieuwe devices kunnen gebruiken met het behoud van de beveiliging en integriteit van corporate informatie en assets.

"Het is Symantec's missie om personen en informatie te beveiligen door middel van de identiteit, protectie en context. Onze brede aanpak van mobile security en beheer is een belangrijke uitbreiding van de bescherming voor al onze klanten", zegt Francis deSouza, senior vice president, Enterprise Security Group, Symantec. "Door mobile security en beheer aan te bieden voor de meest populaire smart devices, maken we het voor organisaties gemakkelijker om hun medewerkers toestemming te geven tot het gebruik van het device van hun keuze, zonder dat bedrijfsdata risico lopen."

Het gebruik van smartphones groeit exponentieel, er wordt een groei van 55% verwacht in 2010. Android- en Apple iOS-devices lopen voorop in deze groei en er wordt verwacht dat zij 31% van het wereldwijde marktaandeel bezitten aan het einde van dit jaar . Het komt steeds vaker voor dat hetzelfde device wordt gebruikt voor privégebruik, zakelijk gebruik en voor toegang tot entertainment en carrier provided-diensten. Deze fundamentele verandering in gedrag biedt een enorme groei in productiviteit maar vertegenwoordigt ook nieuwe beveiligings- en beheeruitdagingen voor drie groepen, te weten IT-organisaties, consumenten en communicatiedienstverleners. Symantec is de eerste en enige leverancier die alle drie de groepen een best-in-class mobile security- en beheeroplossing kan bieden, variërend van één tot miljoenen gebruikers.

Zakelijke mobile security en beheer
Bedrijven komen unieke uitdagingen tegen bij de beveiliging en het beheer van mobile devices omdat veel gebruikers hun privé-device ook gebruiken binnen de organisatie, of hun zakelijke device ook privé gebruiken. Veel organisaties kunnen verschillende consumenten-devices, zoals iPhone, iPad en Android, niet voldoende ondersteunen. Hierdoor lopen zowel bedrijfsgegevens en bedrijfscommunicatie risico.

Symantec's brede aanbod van zakelijke mobiele oplossingen helpt organisaties bij de overgang naar 'consumerization' van IT. Gebruikers kunnen het device van hun keuze gebruiken en tegelijkertijd worden de regels aangescherpt, bedrijfsgegevens beveiligd en is er zichtbaarheid en controle op alle mobiele platformen. Met deze oplossingen hebben beheerders de mogelijkheid om centraal het beveiligingsbeleid te definiëren en verspreiden naar alle devices 'over-the-air'. Symantec's oplossingen voor zakelijke mobile security en beheer bevat:


· Beheer van het device: Symantec Mobile Management
· Beveiliging van het device: Symantec Endpoint Protection Mobile Edition , Symantec Network Access Control Mobile Edition
· Encryptie van het device: PGP Mobile , PGP Support Package for BlackBerry
· Authenticatie: VeriSign Identity Protection (VIP) Access for Mobile , VeriSign Device Certificate Services

Mobile security voor consumenten
Eén van de grootste uitdagingen met mobile devices voor consumenten is hun onbekwaamheid om persoonlijke gegevens te beschermen bij verlies van het device of wanneer het wordt gestolen. Om consumenten te helpen, heeft Symantec recent Norton Everywhere geïntroduceerd, met als doel om Norton buiten PC's uit te breiden naar nieuwe devices en consumentenapplicaties. Norton Everywhere combineert Symantec's consumentenbeveiliging, backup- en infrastructuurtechnologieën met partners om zo de diensten van Norton op een geheel nieuwe manier aan consumenten aan te kunnen bieden. Dit initiatief laat zien dat consumenten overal kunnen vertrouwen op de bescherming van Norton, op vele locaties, devices en digitale manieren. Bestaande producten van Norton Everywhere zijn inclusief Norton Mobile Security for Android en Norton DNS en zijn beschikbaar voor alle devices, van de iPad tot game consoles en Wi-Fi-routers.

Mobile security voor communicatiedienstverleners
Communicatiedienstverleners zien de waarde in van innovaties binnen mobile security omdat het hun klanten een hogere kwaliteit geeft terwijl hun operationele kosten worden verlaagd. Symantec biedt binnenkort nieuwe oplossingen aan die ervoor zorgen dat providers hun netwerken beter kunnen beveiligen, beleidhandhaving en gebruikersvoorkeuren beter kunnen beheren en de winstgevendheid kunnen vergroten. Dit kan door de klanttevredenheid te verhogen, churn te voorkomen en kosten rond misbruik van het netwerk, malware en spam te verlagen.

Beschikbaarheid
Symantec's mobiele oplossingen voor zakelijk gebruik en consumenten zijn vanaf nu beschikbaar. De oplossingen voor communicatiedienstverleners zijn beschikbaar in de winter van 2010. De zakelijke oplossing kan direct van Symantec gekocht worden of via Symantec's wereldwijde netwerk van resellers, distributeurs en system integrators. De Norton-oplossingen kunnen aangeschaft worden bij verschillende retailers en de online winkel van Norton http://www.norton.com. Kijk voor meer informatie op: http://go.symantec.com/mobile.

Ondersteunende quotes

- "De grote groei van nieuwe platformen voor mobile devices binnen de markt en de groei binnen het gebruik van deze devices voor privé en zakelijk gebruik, heeft de uitdagingen voor organisaties en individuen vergroot om een comfortabel 'level of control' te genereren", zegt Stephen Drake, Program Vice President voor Mobility & Telecom research bij IDC. "Individuen en organisaties moeten actie ondernemen om deze devices te beveiligen en beheren om ervoor te zorgen dat persoonlijke en zakelijke informatie veilig blijft."

Bronnen

· Symantec Mobile Solutions

· Symantec Solutions for Communication Service Providers
· Symantec Mobile Strategy and Vision 2010 Presentation on SlideShare
· Symantec Vision EMEA 2010 Online Press Kit

· SEP Mobile Edition wins Gold in 2010 Information Security Magazine Readers' Choice Awards
· 'Norton Everywhere' Initiative Takes Consumer Business Beyond the PC and Security
· Mocana's 2010 Mobile & Smart Device Security Report

Blijf in contact met Symantec

· Follow Symantec on Twitter

· Join Symantec on Facebook

Over Symantec
Symantec is een van 's werelds grootste leveranciers van oplossingen op het gebied van beveiliging, opslag en systeembeheer. Het helpt particulieren, bedrijven en organisaties om hun informatiegestuurde wereld te beveiligen en te beheren. Onze software en diensten bieden complete en efficiënte bescherming tegen meer risico's op meer punten, zodat onze klanten hun informatie in volle vertrouwen kunnen opslaan en gebruiken. Raadpleeg voor meer informatie www.symantec.nl.

###

NOOT AAN DE REDACTIE:

Meer informatie over Symantec Corporation en zijn producten vindt u in de Symantec News Room op http://www.symantec.com/news. Alle vermelde prijzen zijn in US dollar en zijn uitsluitend geldig in de Verenigde Staten.

Symantec en het logo van Symantec zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Symantec Corporation of zijn vestigingen in de VS en andere landen. Andere namen kunnen handelsmerken zijn van hun respectievelijke eigenaars.

IDC, "Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker, September 7, 2010", september 2010

Voor verdere persinformatie, Engelstalige persberichten, fotografie of een interview kunt u kijken op http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/Symantec/Symantec-onthult-uitgebreide-mobile-security-en-beheerstrategie-voor-bedrijven-consumenten-en-communicatiedienstverleners/n/8791 of contact opnemen met Claudia Top van LEWIS PR: Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: claudiat@lewispr.com