Ingezonden persbericht


G-GESCHIEDENIS

Een nieuw magazine voor mensen met passie voor geschiedenis.

Vanaf vandaag ligt er een nieuw geschiedenismagazine in de schappen. G-Geschiedenis is een uitgave van de joint-venture Roularta/Bayard, tevens uitgever van Plus Magazine. Het blad is een bewerking van het Duitse G-Geschichte, dat behoort tot de Duitse tijdschriftentak van de groep.

G-Geschiedenis brengt de grote gebeurtenissen en figuren uit de wereldgeschiedenis weer tot leven. Elk nummer is opgebouwd rond een centraal thema dat vanuit alle mogelijke invalshoeken met de nodige deskundigheid wordt belicht.

G-Geschiedenis verschijnt voorlopig 6 keer per jaar. De verkoopprijs bedraagt ¤5,50, maar het eerste nummer kost slechts ¤2,95. Een jaarabonnement kost ¤25 voor 6 nummers.

Vaste rubrieken in het magazine zijn:


- Kroniek & Wetenschap
De laatste bevindingen op het gebied van historisch onderzoek en wetenschap en een terugblik op belangrijke gebeurtenissen uit het verre of minder verre verleden.


- Alledaagse Geschiedenis
Historische achtergronden van alledaagse voorwerpen die we elke dag gebruiken, zonder ons van hun vaak opmerkelijk en bewogen verleden bewust te zijn.


- Portret
Het levensverhaal van vooraanstaande en markante figuren uit de wereld van de politiek, cultuur of wetenschap voorzien van het nodige commentaar.


- Nieuws en actualiteit
Tips en berichten over actuele tentoonstellingen en evenementen in binnen- en buitenland, kennismaking met historische- en presentatie van recente boeken, historische films en/of tv-programma's.

Het blad is geschreven in een heldere, toegankelijke stijl, en rijk geïllustreerd.

Het eerste nummer stelt Napoleon Bonaparte centraal. In een uitgebreid dossier wordt zijn opkomst en ondergang geschetst. Met aandacht voor de militaire successen en nederlagen, naast de invloed die hij heeft gehad op o.m. cultuur en politiek. Verder in het nummer ook de beschrijving van een Middeleeuwse pelgrimsroute naar Rome, een portret van Michail Gorbatsjov en de geschiedenis achter het postorderbedrijf Wehkamp.

De hoofd-redactionele leiding berust bij Siebrand Krul, als historicus werkzaam binnen de uitgeverij Waanders te Zwolle, die daarbij van advies wordt voorzien door een panel van binnen- en buitenlandse experten.

Meer informatie op http://www.g-geschiedenis.nl. Voor een abonnement kan men terecht op www.abonneeplein.nl.