Unie van Waterschappen

Dinsdag, 5. Oktober 2010

Duurzaam inkopen blijft lonen

In relatief korte tijd heeft duurzaam denken en doen zich bij de overheid tussen de oren genesteld. Ruim 300 inkoopprofessionals kwamen af op het congres 'Duurzaam inkopen loont' om de stand van duurzaam inkopen te bespreken.

Het congres werd op 27 september 2010 georganiseerd in Figi te Zeist door het ministerie van VROM, VNG, het Interprovinciaal Overleg (IPO), de Unie van Waterschappen, AgenschapNL en PIANOo.

Duurzaamheid is nooit af

Zowel beginners als koplopers bij overheidsorganisaties kregen gedurende de hele dag inspirerende voorbeelden te zien. Duurzaamheid is natuurlijk nooit af. Daarom is het zo belangrijk om onderling ervaringen uit te wisselen.

Uitdagingen

Overheidsorganisaties zijn goed bezig, concludeert Geoffrey Hagelaar, lector Supply Management aan de Hogeschool Windesheim. Discussies over wat al dan niet duurzame producten zijn, zullen er echter altijd blijven. Voor inkopers is het belangrijk niet geïsoleerd te werken en zich een strategische positie te verwerven. Er liggen nog genoeg uitdagingen voor de lange termijn: organisaties moeten blijven samenwerken en ontwikkelen.

Meer informatie

In de middag konden de deelnemers kiezen uit een achttal sessies, voor beginners en gevorderden op het gebied van duurzaam inkopen. Meer informatie over de deelsessies is te vinden op de website van PIANOo. Hier zijn ook alle presentaties en verslagen te vinden.