Ingezonden persbericht


Persbericht
Woerden, 5 oktober 2010

Krachtmeting tussen politici en mbo'ers in Den Haag

Op dinsdag 5 oktober vond er op het Plein in Den Haag een krachtmeting plaats tussen mbo'ers en Tweede Kamerleden. In het kader van de 6 Daagse Beroepsonderwijs lieten mbo'ers uit het hele land zien dat het goed gaat met het mbo.

Tweede Kamerleden Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink (VVD), Lea Bouwmeester(PvdA), Arie Slob (CU) en bekende tassenontwerper Omar Munie gingen de strijd aan met mbo'ers die deel uitmaken van Team Nederland. Dit team bestaat uit 39 nationaal kampioen in hun vak en vertegenwoordigen ons land tijdens EuroSkills 2010 van 9 tot en met 12 december in Lissabon. 'Ik vond de wedstrijdopdrachten erg moeilijk en ik heb daarom nog meer respect voor mbo'ers, aldus Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink. 'De kandidaten van Team Nederland zijn erg vaardig en ik verwacht dan ook dat ze Europees kampioen gaan worden.'

Alle activiteiten op het Plein werden verzorgd door kundige mbo'ers. Studenten van het Albeda College (Rotterdam) serveerden de lunch en ontvingen de gasten, dansers van AlbeDance traden op, het Clusius College (Alkmaar) nam de aankleding met bloemwerk ter hand, ROC Mondriaan zond een complete klas aankomende beveiligers en ROC Twente verzorgde een grafische presentatie van de belangrijkste feiten en cijfers van het mbo. De muzikale omlijsting was in handen van studenten van de Pop Academie van ROC Midden Nederland.

De voorbereidingen en verrichtingen van Team Nederland zijn te volgen via www.euroskills-team.nl.

Noot voor de redactie,