Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - dinsdag 5 oktober 2010

Amersfoort presenteert aanpak bezuinigingen

De gemeente Amersfoort wil met duidelijke keuzes, innovatie en in gesprek met de stad de bezuinigingsopgave van 20 miljoen euro realiseren. De bezuinigingsoperatie van de gemeente Amersfoort levert straks behalve een financiële bezuiniging, ook een andere, betere en slimmere aanpak op.

De gemeente onderzoekt de komende tijd manieren om de gemeentelijke taken anders, beter en slimmer voor minder geld uit te voeren. In gesprek met de stad - instellingen, inwoners, ondernemers - wordt bekeken hoe de bezuinigingen precies invulling kunnen krijgen. Daarbij is het onontkoombaar dat er moeilijke keuzes gemaakt moeten worden.

In het coalitieakkoord is afgesproken dat de gemeente een bezuiniging van 20 miljoen euro moet doorvoeren. In deze aanpak heeft het college besloten in totaal te zoeken naar 25 miljoen euro aan bezuinigingsmogelijkheden. Dat biedt het college en de raad ruimte om te kiezen uit de definitieve bezuinigingsvoorstellen.

Wethouder Hans Buijtelaar van financiën: "We staan als gemeente en stad voor een stevige opgave. 20 miljoen euro bezuinigen is een groot bedrag en het betekent dat we keuzes moeten maken. Met deze nota geven we de aftrap voor de zoektocht. De invulling van de bezuinigingen wordt de komende tijd verder uitgewerkt. Hierover gaan we ook gesprekken met de stad voeren."

In het voorjaar van 2011 worden de bezuinigingsvoorstellen opgenomen in de kadernota. De bezuinigingen worden verwerkt in de begroting van 2012 die in het najaar van 2011 wordt vastgesteld.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort