Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

LITERAIRWERK.NL GEEFT ASPIRANT-SCHRIJVER
E-READER CADEAU

AMSTERDAM, 5 oktober 2010 - Op 10-10-10 gaat de literaire internetcommunity literairwerk.nl live. Onder de eerste 150 schrijvers die eigen werk op deze site plaatsen, verloot Stichting (werk) een BeBook Club e-reader die beschikbaar wordt gesteld door Endless Ideas B.V.

Nederland telt zo'n 93.000 schrijvers die de ambitie hebben ooit een boek te publiceren (bron: onderzoek van TNS/NIPO uit 2007). Voor deze aspirant-schrijvers richt Stichting (werk) de community www.literairwerk.nl op. Op deze site kunnen schrijvers hun verhalen of gedichten voorleggen aan collega-schrijvers, redacteuren en lezers. Ze beslissen zelf wie hun werk mag lezen: iedereen, alleen vrienden uit het eigen netwerk of alleen de redactie. De meelezers kunnen redactioneel commentaar geven en het werk beoordelen. Uniek aan deze opzet is dat het redactieproces niet meer achter gesloten deuren plaatsvindt, maar wordt uitgevoerd door de gehele community: een vorm van crowdsourcing. Met behulp van het commentaar uit de genetwerkte redactieomgeving kunnen schrijvers hun werk bijschaven en toewerken naar een publicatie. Naarmate een schrijver tevredener wordt over zijn werk, kan hij steeds meer lezers toelaten.

De beste bijdragen van de community worden beloond met publicatie in Literair e-tijdschrift (werk), dat speciaal wordt uitgegeven voor e-reader en iPad. Het nulnummer verschijnt in januari 2011.

Met het weggeven van de BeBook Club e-reader wil Literairwerk.nl aspirant-schrijvers belonen die de open redactieformule snel aandurven.

Over de BeBook Club
De BeBook Club is de allernieuwste e-reader in het assortiment van Endless Ideas B.V. De 6 inch e-reader zal in oktober 2010 op de markt komen. Deze e-reader uit de nieuwste generatie ondersteunt alle gangbare bestandsformaten, waaronder PDF en ePub, met of zonder DRM.

http://mybebook.com
http://mybebook.com/club/

Over Stichting (werk)
Stichting (werk) biedt een internetcommunity en een bijbehorend literair tijdschrift, dat speciaal wordt uitgegeven voor e-readers. Het richt zich op ongepubliceerde Nederlandstalige literaire verhalen, gedichten en literaire strips. De stichting gelooft in de zin van redactioneel commentaar en in de kracht van de crowd.

www.literairwerk.nl