ReSteel International B.V. en Machinefabriek Jansen & Heuning BV winnen Proces Innovatie Prijs 2010

Publicatiedatum: 05-10-2010


ReSteel International B.V. en Machinefabriek Jansen & Heuning BV hebben de Proces Innovatie Prijs 2010 gewonnen. Dit maakte de jury bekend tijdens de vakbeurs Industrial Processing, 5 tot en met 8 oktober in Jaarbeurs Utrecht, en onderdeel van de Industriële Week. ReSteel International B.V. won de vakprijs met hun schrootscheidingsmachine en Machinefabriek Jansen & Heuning BV won de publieksprijs met het geautomatiseerde FIBC concept. De Proces Innovatie Prijs (PIP) is een erkenning voor innovatieve producten en oplossingen binnen de procesindustrie, op initiatief van de Machevo & Bulk Vereniging en beursorganisator VNU Exhibitions.

Juryvoorzitter Jan van den Broek: "In een wereld met steeds schaarser wordende metalen is de inmiddels gepatenteerde milieutechnologie van Resteel International B.V. naar de mening van de jury 'Fit for the Future' en de terechte winnaar. De innovatieve techniek die is verwerkt in de schrootscheidingsmachine is levensvatbaar gebleken en is volgens de jury een ware stimulans voor het milieu. Het FIBC concept van Machinefabriek Jansen & Heuning BV is daarnaast een terechte winnaar van de publieksprijs. We hopen dan ook dat door het winnen van deze prijs een stimulans om meer aandacht te generen voor het werkende prototype."

Petra Smits van ReSteel International B.V. vindt dat het winnen van de prijs een blijk van waardering is voor een bestaand en werkend idee. "Daarnaast is het een stimulans om te werken aan de doorontwikkeling van de machine." Jur Lommerts van Machinefabriek Jansen & Heuning ziet dat geautomatiseerde FIBC in opkomst is. "We hopen dat de relatieve onbekendheid van het product hiermee is doorbroken. Het winnen van de prijs zien wij als een aanjager en op de lange termijn willen wij hier profijt van hebben."

Over de Proces Innovatie Prijs
De Proces Innovatie Prijs (PIP) is een erkenning voor innovatieve producten en oplossingen binnen de procesindustrie, op initiatief van de Machevo & Bulk Vereniging en beursorganisator VNU Exhibitions. Zowel Nederlandse als Belgische bedrijven konden zich voor de prijsvraag inschrijven, die mede wordt ondersteund door Vakblad Bulk. De Proces Innovatie Prijs (PIP) bestaat uit twee awards, namelijk de Vakprijs en de Publieksprijs. De jury stelt de nominaties vast en bepaalt wie van deze de winnaar is van de Vakprijs. Het publiek kon middels een stemming op het internet bepalen welke genomineerde de Publieksprijs in ontvangst zal nemen.

Over de vakbeurs Industrial Processing
Industrial Processing is dé grootste vakbeurs voor de totale natte en droge procesindustrie in de Benelux. Veel professionals uit met name de (dier)voeding, farma en chemie weten deze beurs dan ook te vinden. Komende editie staat Industrial Processing voor het eerst direct naast Macropak. Direct bij binnenkomst van Industrial Processing zullen bezoekers de wereld van procesapparatuur, -engineering en -automatisering op unieke wijze beleven. Het centrale pad leidt bezoekers vervolgens als vanzelf over de beurzen Industrial Processing en Macropak en langs alle sectoren.

Over de Industriële Week 2010
Van 5 tot en met 8 oktober vinden tijdens de Industriële Week 2010 in Jaarbeurs Utrecht vier toonaangevende vakbeurzen voor de industrie plaats: Aandrijftechniek, Industrial Processing, Industry & Automation en Macropak. De hele industrie onder één dak. Handig voor de bezoekers, want zij zijn vaak op zoek naar oplossingen voor meerdere problemen binnen hun productieproces. Met een toegangskaart voor één van de beurzen kunnen ook de drie andere beurzen van de Industriële Week worden bezocht. De ervaring leert dat een buitengewoon groot percentage van de bezoekers gebruik maakt van deze mogelijkheid. De Industriële Week wordt voor het eerst georganiseerd onder één overkoepelend thema 'Fit for the Future, we know how!'. Dit thema toont aan dat de Industriële Week klaar is voor de toekomst. Centraal staan de vijf subthema's energie, milieu, partnership, innovatie en veiligheid.

Meer info:
www.aandrijftechniek-online.nl
www.industrialprocessing.nl
www.industry-and-automation.nl
www.macropak.nl
www.industrieleweek.nl

-.-.-.-.-.-.-.

Noot voor de redactie (