Ingezonden persbericht


In samenwerking met de Coalitie Biodiversiteit 2010 en de Bijenstichting wil Openbook een groene revolutie vanuit de achtertuin ontketenen.

Bijen zijn van wezenlijk belang voor mens en natuur. 30% van onze voedsel-keten is afhankelijk van bestuiving door bijen en 80% van alle gewassen is afhankelijk voor hun voortbestaan van bestuiving door bijen.

Bijen hebben het wereldwijd moeilijk omdat:


1. Bijen lastig aan voldoende voedsel kunnen komen;


2. Gewassen met giftige bestrijdingsmiddelen worden bespoten;


3. Bijen te weinig nestelgelegenheid kunnen vinden.

De Coalitie Biodiversiteit, de Bijenstichting en Openbook zijn een samenwerking aangegaan.

Het resultaat van deze samenwerking is het boek 'Fleur de Bij ontvangt een brief van de koningin'.

In dit vrolijke en educatieve boek geeft Fleur de Bij kinderen allerlei tips over wat zij kunnen doen vanuit hun eigen achtertuin om het leven van de bijen beter te maken.

Bij ieder boek dat bij de Bijenstichting wordt besteld ontvangt de lezertjes gratis een zakje Fleur de Bij-bloemenzaad om in het voorjaar te zaaien in de tuin of op het balkon. Indien het boek via de boekhandel is gekocht kan een zakje Fleur de Bij-bloemenzaad bij ons worden aangevraagd.

Ontwerper Peter Hopman van Bureau Lakenvelder heeft een speciale BijenBungalow ontworpen (met tuin op het zuiden!) Die kunnen kinderen thuis zelf bouwen, zodat de bijen meer plekken hebben om te nestelen.

Steun ons gezamenlijk initiatief en help de bijen vanuit uw achtertuin!

Bestel uw exemplaar van Fleur de Bij voor ¤14,95 excl. verzendkosten via de Bijenstichting. Een groot deel van de opbrengst komt ten goede aan de Bijenstichting.

Stuur naam, adres en aantal exemplaren naar: info@bijenstichting.nl