Ingezonden persbericht


persbericht

Dick Berlijn: 'Ik ben van geen enkele partij lid'

Generaal b.d. Dick Berlijn wordt genoemd als minister namens het CDA. Maar hoe kan dat? Berlijn was toch lid van de VVD? Interruptie, ledenblad van de CDA-jongeren, interviewde hem en ontdekte dat Berlijn van geen enkele politieke partij lid is.

Nu ook de CDA-fractie heeft ingestemd met de concept regeer- en gedoogakkoorden, barsten de speculaties over mogelijke ministerskandidaten los. In het RTL-nieuws werd generaal b.d. Dick Berlijn genoemd als mogelijke minister namens het CDA.

Doorgaans wordt gedacht dat Berlijn VVD'er is. Vermoedelijk is dat beeld onder meer ontstaan omdat hij Hans van Baalen (VVD) heeft gesteund in diens campagne voor het Europees Parlement.

In een interview dat deze week verschijnt in Interruptie geeft Berlijn echter te kennen: 'Ik ben van geen enkele partij lid.' In de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen heeft Berlijn zelfs steun verleend aan de kandidatuur van Raymond Knops, CDA-Kamerlid. Daarnaast verklaart Berlijn: 'Ik ben ook nog een periode lid geweest van een commissie over trans-Atlantische betrekkingen van het CDA.'

Berlijn heeft dus sympathie voor VVD én CDA. Als de speculaties van RTL-nieuws waar zijn dan heeft Berlijn nu gekozen voor het CDA.

Interruptie is het ledenblad en opinieplatform van het CDJA, de jongerenorganisatie van het CDA. De editie waarin het interview met Berlijn is opgenomen verschijnt 7 oktober.




Ingezonden persbericht