Politie Brabant-Noord

Samen tegen inbrekers

Heeswijk, Oss, 05-10-2010 o De politie heeft op dinsdag 5 oktober controles gehouden in de wijk Ruwaard in Oss en in Heeswijk. Deze controles maken onderdeel uit van de campagne Samen tegen inbrekers. Op de Schaepmanlaan in de wijk Ruwaard werden in totaal 280 voertuigen gecontroleerd. Op de Hoofdstraat in Heeswijk-Dinther werden in totaal 131 voertuigen gecontroleerd. De politie heeft positieve reacties ontvangen van de bestuurders.

Waarom deze wijk

In de wijk Ruwaard is de afgelopen in 2010 tot nu toe 61 keer ingebroken. In Heeswijk, Dinther en Loosbroek is in 2010 tot nu toe 48 keeringebroken.

Bij de controle in Ruwaard werden vijf politieagenten en twaalf vrijwilligers ingezet. Bij de controle in Heeswijk werden vier politieagenten en vijf (brandweer)vrijwillgers ingezet. De komende maanden houdt de politie meer van dergelijke controles in de regio Brabant-Noord.

Offensief

Deze controle is gehouden in het kader van een speciaal offensief tegen woninginbraken onder de noemer 'Samen tegen inbrekers'. e politie is de komende maanden weer extra alert op woninginbrekers. Van het extra in de gaten houden van de bij de politie bekende inbrekers tot extra surveillance in wijken waar veel wordt ingebroken.

Oproep aan inwoners

De politie doet ook een oproep naar alle inwoners om te helpen bij het voorkomen van woninginbraken. Bewoners worden opgeroepen verdachte personen, vreemde autos of situaties die zij niet vertrouwen direct te melden bij de politie via 0900-8844. Bij noodsituaties en heterdaad mogen zij uiteraard 112 bellen.

Daarnaast kunnen burgers preventieve maatregelen nemen, zoals het zorgen voor degelijk hang- en sluitwerk en de woning goed afgesloten achterlaten als zij weggaan. Voor tips en informatie over het offensief in de strijd tegen woninginbrekers kunt u terecht op de speciale website www.samentegeninbrekers.nl.