Gemeente Spijkenisse


7e Broemrit voor senior-automobilisten

10 augustus 2010

Broemrit

Voor de achtste maal wordt in Spijkenisse op woensdag 06 oktober 2010 voor een rijvaardigheidsrit voor seniorautomobilisten (50 jaar en ouder) georganiseerd.

De organisatie is in handen van Veilig Verkeer Nederland, Stichting Welzijn Ouderen en de gemeente Spijkenisse. Door mee te doen krijgt men de mogelijkheid het rijgedrag en de verkeerskennis te testen. Dat gebeurt in een ontspannen sfeer. Ervaren instructeurs gaan na een kennismakingsgesprek een half uurtje met deelnemers in de eigen auto de weg op. Na de rit wordt in een gesprek met de instructeur de rit nog eens doorgenomen. Mogelijk komen er handige tips uit voort! Het is beslist geen examen en heeft geen consequenties voor het al of niet verlengen van het rijbewijs.

Naast de rit kan men meedoen aan een theorieles en zijn er mogelijkheden om de lichamelijke gesteldheid in relatie tot autorijden te testen (gezicht, gehoor en reactievermogen).

Al deze activiteiten worden aangeduid met de term Broem-rit. Broem staat voor Breed Overleg Ouderen En Mobiliteit en is een samenwerkingsverband tussen ANWB, Veilig Verkeer Nederland en Bovag.

Deelname is mogelijk voor automobilisten die 50 jaar of ouder zijn en in de gemeente Spijkenisse wonen. De opfriscursus wordt gehouden in en bij de Ontmoetingskerk aan de Koningin Wilhelminalaan 1 in Spijkenisse. Deelname kost EUR 15,--

Voor meer informatie kan men bellen met mevrouw F. Hoonhout van Stichting Welzijn Ouderen, telefoon: (0181) 69 52 55. Opgeven kan tussen 09.00 uur en 16.00 uur bij 't Spil. Betaling geschiedt per acceptgiro.

Interne links


* Adres- en telefoongegevens `t Spil