Stichting Bouw Research

Visiebijeenkomst Geluidsisolatie

11 augustus 2010

Visiebijeenkomst Geluidsisolatie

SBR organiseert 6 oktober de Visiebijeenkomst Geluidsisolatie. Deelnemers krijgen in een middag alle actuele regels en toonaangevende vakkennis voorgeschoteld. De bijeenkomst vindt plaats in de Congresaccommodatie Visio in Huizen.

"Het meeste leed als gevolg van geluidsoverlast is vooraf te voorkomen, met het correct aanbrengen van isolatie. Heel belangrijk als je bedenkt dat bijna een kwart van de Nederlanders ernstig wordt gehinderd door geluid", aldus de organisatoren.
Met het correct aanpassen van isolatie, bijvoorbeeld het goed toepassen van zwevende dekvloeren, is veel ellende te voorkomen. Fouten achteraf weer oplossen is lastig, maar niet onmogelijk. Specialisten vertellen deze middag hoe je aan de hand van de regelgeving de juiste adviezen geeft en zorgt voor een correcte toepassing van isolatie.

Lastig fenomeen

Muziekinstallaties, tv, lopen, deuren, huisdieren en huishoudelijke apparaten kunnen allemaal bronnen van geluidsoverlast zijn (Bron: NSG). Geluid is een lastig fenomeen: één fout in de isolatie doet de gehele toepassing teniet. Dat die fout vaak gemaakt wordt, blijkt wel uit de hoeveelheid arbitragezaken, waarbij kopers of bewoners in het gelijk zijn gesteld.

Bestemd voor

Deze bijeenkomst is bestemd voor architecten, opdrachtgevers en bouwbedrijven en daarnaast ook voor adviserende partijen en de overheid.