Royal Haskoning


06-10-2010 - 07-10-2010
Watertheater tijdens Industrial Processing
Een goede, duurzame waterhuishouding biedt industrieën veel voordelen. Ook uw organisatie kan de vruchten plukken van slim (her)gebruik van water. Hoe pakt u dat aan?

Speciaal voor onze industriële relaties organiseert Royal Haskoning op 6 en 7 oktober a.s. een Watertheater tijdens de grootste vakbeurs voor de totale natte en droge procesindustrie in de Benelux, Industrial Processing.

U kunt bij ons terecht met al uw watervragen. En: we geven samen met onder meer Michael Braungart (Cradle to Cradle®-grondlegger), KWR en Vereniging voor Energie, Milie en Water praktische presentaties over:


- Cradle to Cradle® in de industriële watersector
- Water Footprint: een nieuwe kijk op waterverbruik
- Water Efficiency

- Waterwet: wat betekent dit in de praktijk?

Programma

Woensdag 6 oktober Spreker
13.00 Waterwet Henk Brons (VEMW) /
Ferdinand Hermsen (Royal Haskoning)
14.00 WaterFootprint Twan van der Mierde (Royal Haskoning) 15.00 Waterwet Henk Brons (VEMW) /
Ferdinand Hermsen (Royal Haskoning)
16.00 WaterFootprint Twan van der Mierde (Royal Haskoning) Donderdag 7 oktober
13.00 Waterhergebruik Danny Traksel (KWR) / Twan van der Mierde (Royal Haskoning)
14.00 C2C Michael Braungart
15.00 Waterhergebruik Danny Traksel (KWR) /
Twan van der Mierde (Royal Haskoning)
16.00 C2C Michael Braungart

Cradle to Cradle® in de industriële watersector Cradle to Cradle®, ofwel: afval = voedsel. Dé nieuwe manier om naar duurzaamheid te kijken. Dit concept - ontwikkeld door Braungart en McDonough - biedt duurzame en creatieve oplossingen voor vraagstukken waar de samenleving voor staat. En gaat daarin verder dan sommige traditionele opvattingen over duurzaamheid, die zich vooral richten op het minder schadelijk maken van een product (schoner, zuiniger, zoveel mogelijk hergebruiken). Wat zijn ontwikkelingen, kansen en toepassingen op het gebied van water in de industrie?

Water Footprint: een nieuwe kijk op waterverbruik Met duurzaamheid hoog op de agenda bent u zich meer dan ooit bewust van de gevolgen van uw bedrijfsactiviteiten voor mens en milieu. Nu en in de toekomst. Maar u wilt ook uw bedrijfsactiviteiten voort kunnen zetten in de toekomst. Is water van wezenlijk belang voor uw processen of producten, dan zal vroeg of laat de Water Footprint van uw bedrijf om de hoek komen kijken. Door de Water Footprint van uw organisatie in kaart te brengen, krijgt u zicht op de mondiale impact van uw totale directe in indirecte watergebruik. Wat beweegt bedrijven om buiten de gebaande paden te treden en een actieve rol in te nemen in de "supply chain"? Tijdens deze presentatie maakt u op een prikkelende en uitdagende manier kennis met de principes van Water Footprint. Diverse voorbeelden uit de praktijk verschaffen u wellicht een nieuwe kijk op uw huidige waterverbruik.

Water Efficiency: waterhergebruik of goedkoop innemen? Waar kan uw bedrijf water besparen? Wat zijn haalbare, technische oplossingen die aan de kwaliteits- en veiligheidseisen voldoen? Tijdens deze presentatie besteden we onder meer aandacht aan een beproefde methode: AquaCCP®, speciaal ontwikkeld om de kwaliteit van waterstromen binnen processen (aantoonbaar) te beheersen. Zo krijgt u grip op uw waterhuishouding. Tevens passeren de "trends, threats and treasures" van industrieel waterhergebruik de revue. En: omdat de praktijk nog altijd de beste leerschool is, staan we stil bij drie casestudies van KWR Industrie & Water over waterhergebruik en kringloopsluiting in de voedingsmiddelenindustrie.

Waterwet: wat betekent dit in de praktijk?
De Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) die op 1 oktober in werking is getreden, de "nieuwe" Waterwet van december 2009. Wat betekent dit voor uw bedrijf? Wat moet u gaan regelen, waar liggen uw verantwoordelijkheden? Welke kansen biedt de waterwet voor uw bedrijf, bijvoorbeeld als u uw afvalwater zelf wilt gaan zuiveren. Roept de Nederlandse waterwetgeving ook bij u de nodige vragen op, kom dan naar deze presentatie.