Gemeente Binnenmaas

Starthandeling reconstructie Boonsweg

28-09-2010 Boonsweg

Op woensdag 6 oktober verricht wethouder E.C. Lafeber van de gemeente Binnenmaas de officiële starthandeling voor de reconstructie van de Boonsweg in Heinenoord. In juni 2009 ontving gemeente Binnenmaas hiervoor een provinciale subsidie. De Boonsweg zal in de toekomst mede fungeren als toegangsweg voor Bedrijvenpark Hoeksche Waard dat in ontwikkeling is.

Verbeteringen

In overleg met de ondernemers van het bedrijventerrein is een wegprofiel ontworpen. Dit profiel zorgt voor een verbetering in kwaliteit, uitstraling en veiligheid. Aan de westzijde van de weg worden een fietspad en voetpad gerealiseerd. De oostzijde wordt gebruikt voor een kwalitatief hoogwaardige groenvoorziening. Deze groenvoorziening helpt om de uitstraling van de weg te verbeteren. De weg wordt volledig gereconstrueerd. Dit betekent dat de weg inclusief fundering verwijderd wordt en vanaf de fundering opnieuw wordt opgebouwd.

Duurzaamheid

Bij de reconstructie van de weg wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met duurzaamheid. Dit komt tot uiting in bijvoorbeeld hergebruik van sloopmateriaal voor de fundering en plaatsen van energiebesparende LED-verlichting.

Bereikbaarheid bedrijventerrein

De werkzaamheden voor de reconstructie hebben invloed op de bereikbaarheid van het bedrijventerrein. Tijdens de werkzaamheden zorgt de gemeente ervoor dat alle bedrijven zo goed mogelijk bereikbaar blijven. Om dit te realiseren is verkeer in één richting mogelijk. Komende vanaf de N217 kan verkeer de Boonsweg oprijden. Vervolgens kan het verkeer via de Gorzenweg, Molenweg en Langeweg het terrein weer verlaten.