Deelgemeente Charlois Rotterdam

LOKAAL organiseert cursus Gemeentepolitiek

Vanaf 6 oktober aanstaande organiseert Stichting LOKAAL de cursus Gemeentepolitiek.

Deze cursus gaat over de werking van de politiek binnen de gemeente en de deelgemeenten. Aan bod komt hoe de gemeente- en deelraad werkt, wie de beslissingen nemen, hoe besluiten tot stand komen, op welke manier bevoegdheden zijn verdeeld tussen Rijk, provincie en stad, wat een politieke partij doet en hoe burgers invloed kunnen uitoefenen. Doel van deze cursus is om deelnemers een kijkje te laten nemen in het politieke proces en inzicht te geven in de manieren waarop men zelf invloed kan uitoefenen. De cursus kan deelnemers inspireren zelf actief te worden in een partij of belangenvereniging.

Tijdens de bijeenkomsten zijn gastsprekers aanwezig uit de (gemeente)politiek om uitleg en toelichting te geven uit eigen ervaring.

Doelgroep
Deze basiscursus is bestemd voor iedereen met belangstelling voor het bestuur van de stad die maatschappelijk of politiek actief is of wil worden. Voorkennis over politiek is niet nodig.

Vijf bijeenkomsten
Bijeenkomst 1: Wie heeft de touwtjes in handen? Bijeenkomst 2: De daadkracht van de gemeente
Bijeenkomst 3: Het spel van de politieke partijen Bijeenkomst 4: Idealen en ideen verenigd
Bijeenkomst 5: Stap voor stap bespelen van de regels

Trainingsdata
De cursus Gemeentepolitiek vindt plaats op woensdag 6, 13 en 27 oktober en 3 en 10 november 2010 van 19:30 tot 22:00 uur in de trainingsruimte van Stichting LOKAAL aan het Ungerplein 2, flat 10 in Rotterdam. Het cursusgeld bedraagt 60,- per persoon, mensen met een minimuminkomen betalen de helft. De training wordt afgesloten met een door burgemeester Aboutaleb ondertekend certificaat.

Meer info of inschrijven?
Ga naar www.lokaal.org of mail naar info@lokaal.org. U kunt ook bellen naar 010 - 443 30 60.