Gemeente Oirschot

Informatiebijeenkomsten veiligheid voor 60-plussers

Weet wat te doen!

Â

In de maanden oktober en november van dit jaar zijn in alle kernen van de gemeente Oirschot bijeenkomsten over veiligheid speciaal voor 60 plussers. Tijdens deze bijeenkomsten staan het melden van kleine ergernissen, de buurtbrigadier en de landelijke campagne Goed voorbereid zijn heb je zelf in de hand centraal. De eerste bijeenkomst is op 6 oktober in dorpshuis Den Deel in Spoordonk.

Â

Voor de gemeente, de politie, de jongerenwerker, het buurtbeheer, de dorpsraden, maar ook andere veiligheid organisaties is het belangrijk dat zij goed op de hoogte zijn van wat er in Oirschot gebeurt. Op die manier kunnen zij samen oplossingen bedenken voor problemen. Deze organisatieâs merken dat er steeds minder meldingen binnen komen over kleine ergernissen van inwoners. Dit kan positief zijn, als deze kleine ergernissen ook daadwerkelijk afnemen. Helaas merken we dat dit niet het geval is, maar dat mensen niet goed weten waar ze met hun vragen of meldingen terecht kunnen. Daar willen we graag wat aan doen!

Â

Belangrijke bijdrage

Tijdens de informatiebijeenkomst komen ook zogenoemde âkleine ergernissenâ aan de orde. Denk hierbij aan hondenpoep of afval op straat, vernielingen, foutparkeerders of overlast van hanggroepen. We leggen u tijdens de informatiebijeenkomsten uit bij wie u wat kunt melden. Ook stellen de buurtbrigadier en de opsporingsambtenaar zich aan u voor en deze vertellen wat zij voor u kunnen betekenen. Verder is er aandacht voor de landelijke campagne Goed voorbereid zijn heb je zelf in de hand. Naast tips om u goed op een ramp voor te bereiden, maakt u met een gratis verloting kans op een speciale crisislamp.

Â

Interesse?

In het schema hieronder kunt u zien wanneer de bijeenkomst in uw kern wordt georganiseerd. De bijeenkomsten zijn van 13:30 tot 16:30 uur. Inwoners van 60 jaar en ouder zijn van harte welkom, deelname is gratis. De informatiemiddag is een initiatief van de politie, KBO Oirschot, KBO De Beerzen en de gemeente Oirschot. We hopen u te zien!

Â

Datum

Kern / wijken

Locatie

Woensdag 6 Oktober

Spoordonk

Dorpshuis

Den Deel

Woensdag 10 november

Oost-West-Middelbeers

Ontmoetingscentrum

Ons Mevrouw

Donderdag 11 November

Centrum + Gildewijk

De Enck -Meesterzaal

Donderdag 18 November

Pullen, Helleweikes, Ekerschot

De Enck- Meesterzaal

Donderdag 25 November

Notel, Korenaar, Drossaard, Moorland

De Enck- Meesterzaal

Â