Gemeente Heemskerk


donderdag, 30 september 2010

Dierendag op Dierendorp: spreekuur kleine dieren

Woensdag 6 oktober is er - in het kader van Dierendag - van alles te beleven op Dierendorp voor jou en je huisdier. De dierenverzorgers vertellen alles over de aanschaf, voeding, verzorging en huisvesting van je huisdier. De dierenarts komt ook naar Dierendorp om iets te vertellen over ziektes en aandoeningen van huisdieren. Ook krijg je de kans om eens te kijken hoe een echte dierenambulance er van binnen uitziet en is er een leuke speurtocht over de boerderij waarin je alles leert over de verzorging van dieren.

Neem je huisdier mee naar het spreekuur voor kleine dieren van de dierenarts op Dierendorp. Kleine huisdieren zijn alle dieren die kleiner zijn dan een kat, dus neem allemaal je konijn, hamster of sierduif mee. Die dierenarts is aanwezig van 14.00 uur tot 15.00 uur. Ook is deze middag Dierenambulance Kennemerland van 14.00 uur tot 15.30 uur aanwezig. Je kunt een kijkje nemen in de dierenambulance en de medewerkers van de dierenambulance alles vragen over hun werkzaamheden.

Speurtocht
Op de kinderboerderij zelf is ook nog een leuke vraagspeurtocht uitgezet waarin je kunt ontdekken wat jij al weet over de verzorging van dieren. Na de speurtocht is er tijd voor iets lekkers en kan er een mooie kleurplaat gemaakt worden. Alle activiteiten op deze dag zijn gratis.
Het NME centrum Dierendorp organiseert activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie voor basisscholen en inwoners van Heemskerk en omgeving. Voor scholen zijn er leskisten te leen. Ook zijn er geregeld tentoonstellingen te bezichtigen. Kijk voor meer informatie op www.nmewijzer.nl of www.dierendorpheemskerk.nl. Dierendorp is gevestigd aan de Vrijburglaan 1 in Heemskerk.

---