Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa


Informatieavond recreatieve inrichting Strubben Kniphorstbosch

Woensdagavond 6 oktober is er een informatiebijeenkomst over de recreatieve inrichting van Strubben Kniphorstbosch in het Drentsche Aa gebied. Staatsbosbeheer doet verslag van het overleg met de gebruikersgroepen. En wil graag in gesprek met bewoners en gebruikers over de hieruit voortkomende plannen voor de recreatieve inrichting van het gebied. Belangstellenden zijn op woensdag 6 oktober welkom om 19.30 uur in Café Drentsche Aa te Schipborg.

In de afgelopen weken heeft Staatsbosbeheer gesprekken gevoerd met verschillende gebruikersgroepen van Strubben Kniphorstbosch: ruiters en menners, hondenbezitters en mountainbikers. Hun wensen zijn gecombineerd met de voorwaarden vanuit het Beheer- en inrichtingsplan, met name de eisen die de toekomstige begrazing stelt. Hieruit volgt een plan voor de recreatieve inrichting en toegankelijkheid van het gebied. Het betreft alleen het noordelijk deel van Strubben Kniphorstbosch

Eén van de discussiepunten is de afrastering rond het begrazingsgebied. Voor de aanleg daarvan is het van belang te weten hoe het gebied in de toekomst toegankelijk zal zijn. De hekken, steggeltjes, roosters e.d. worden hierop afgestemd.

Aan het eind van de informatieavond hoopt Staatsbosbeheer een voorstel te hebben voor de toegangen tot het gebied waarin zowel de gebruikers als Staatsbosbeheer zich kunnen vinden.