Provincie Noord-Holland

The Movement zet `MBO helpt Nederland' in beeld

04 oktober 2010 -

Jongerenbeweging The Movement, initiatief van jongeren en de provincie Noord-Holland, gaat woensdag 6 oktober op pad met jongeren van het ROC van Amsterdam.

De leerlingen organiseren op deze dag zelf vrijwilligersactiviteiten.

De leerlingen van het ROC van Amsterdam Zuid-Oost zetten zich op 6 oktober bijvoorbeeld in voor ouderen in de wijk. Het ROC Nova College verzorgt een complete verwen- en activiteitendag voor verschillende verzorgingshuizen in de buurt. De actie, genaamd `MBO helpt Nederland', wordt georganiseerd door de MBO Raad in samenwerking met De Slinger Jongeren in het kader van de 6-daagse voor het beroepsonderwijs.

The Movement is een initiatief van jongeren en de provincie Noord-Holland om de berichtgeving over de jongere generatie positief te beïnvloeden. De beeldvorming rond jongeren is vaak negatief terwijl het overgrote deel van de jongeren gewoon goed bezig is. The Movement ondersteunt `MBO helpt Nederland' door een videoverslag van de dag te maken. Want positieve verhalen over jongeren zijn er genoeg, alleen worden ze nog niet genoeg gehoord.

De Slinger Jongeren is een landelijke projectorganisatie van De Publieke Zaak en onderdeel van De Slinger, hèt merk voor actief burgerschap. De Slinger Jongeren inspireert en verbindt jongeren met maatschappelijke initiatieven op basis van hun eigen interesses en ideeën. Meer info? Kijk op www.themovement0910.nl, www.deslinger.nu/jongeren of http://www.6dbo.nl


---