Gemeente Eindhoven

Brainport Eindhoven geeft VWO toptalent ruimte om te excelleren

Veertien topgetalenteerde vwo-leerlingen krijgen komend studiejaar de kans om zich breed te oriënteren op studie- en beroepsmogelijkheden binnen de toptechnologische Brainport-regio. Wetenschappers en ondernemers uit kennisinstellingen en bedrijfsleven bieden deze scholieren het komende studiejaar een inspirerend studieprogramma aan. Daarom gaat op 6 oktober om 16.30 uur in de raadszaal van het Stadhuis Eindhoven het project `de High Tech Room' van start waarin het programma aan de vwo-ers en hun ouders wordt gepresenteerd.

De jongeren die meedoen aan de High Tech Room zijn door scholen voorgedragen. Een goede cijferlijst alleen was niet voldoende. De kandidaten doorliepen een selectieprocedure waarin zij onder andere aan een innovatiegame meededen en zij werden beoordeeld op hun sociale vaardigheden om goed in een team te kunnen samenwerken. Alleen de 14 allerbeste zijn toegelaten tot de High Tech Room.

Studeren in werken in de Brainport regio

De organisaties die bij de High Tech Room betrokken zijn, gooien hun heilige muurtjes om. Zij bieden de jongeren alle ruimte om te ontdekken waar zij goed in zijn. De High Tech Room biedt masterclasses op locatie. De bedrijven of kennisinstellingen waar deze jongeren aan de slag gaan, hoeven niet per sé in Eindhoven te liggen. De High Tech Room ziet namelijk graag dat Eindhovense jongeren zich oriënteren binnen de Brainport-regio op wereldformaat. Zij moeten leren om hun kennis overal vandaan te halen. Het programma van de High Tech Room is zo opgebouwd, dat zij daarvoor alle kans krijgen en deze verdiepingslag met elkaar kunnen gaan maken. De vwo-ers krijgen zo een unieke kans om zich te oriënteren op studeren en werken in de Brainport-regio.