Wageningen Universiteit en Researchcentrum

Wetenschapsknooppunt Wageningen University van start


5 okt 2010

Woensdag 6 oktober gaat het Wetenschapsknooppunt Wageningen University van start. Dit initiatief maakt wetenschappelijke kennis beschikbaar voor kinderen van het basisonderwijs om de onderzoekende houding bij kinderen meer te stimuleren en uit te dagen.

Het Wetenschapsknooppunt Wageningen University gaat verschillende activiteiten organiseren om wetenschappelijke kennis beschikbaar te maken voor kinderen van het basisonderwijs. Zoals: ⢠Voor leerkrachten en pabo-stagaires worden inhoudelijke themadagen (Wetenschap & Techniek Academies) georganiseerd. ⢠Voor basisschoolleerlingen is er een summercamp gepland. ⢠Samen met deelnemende basisscholen ontwikkelt het Knooppunt een programma met activiteiten op basisscholen en/of op de universiteit, zoals een excursie naar de universiteit of onderzoekende les- of thema-activiteiten op de school.
⢠Het Wetenschapsknooppunt Wageningen University sluit aan bij de jaarlijkse Kinderuniversiteit in het kader van het Food4you-festival, dat woensdag 6 oktober start, en bij het programma Smaaklessen, waarvan de coördinatie bij Wageningen UR ligt.

Wetenschapsknooppunt Wageningen University ontwikkelt de activiteiten in nauwe samenwerking met de paboâs in Gelderland. Hierdoor wordt de didactiek van ontdekkend, onderzoekend en ontwerpend leren ondersteund en verankerd.

Lancering
Rector magnificus Martin Kropff van Wageningen University, onderdeel van Wageningen UR, geeft woensdag 6 oktober om 10.30 uur in het Forum-gebouw op Wageningen Campus het startsein. Dit vindt plaats tijdens de conferentie âWetenschap in de Klasâ. Deze conferentie is georganiseerd voor basisscholen door verschillende Wetenschap & Techniek-partners uit de regio Food Valley.

Het Wetenschapsknooppunt is een samenwerking tussen Wageningen University, Kenniscentrum Wetenschap & Techniek Gelderland en de Christelijke Hogeschool Ede.Â
Het Knooppunt is een initiatief in ontwikkeling. Basisscholen die actief willen deelnemen, kunnen contact opnemen via wetenschapsknooppunt@wur.nl.