Gemeente Oldambt


Het Koophuis Oldambt in "De Standplaats" op radio Noord

Woensdag 6 oktober zendt radio Noord hun programma 'De Standplaats' uit vanuit Het Koophuis Oldambt in de Torenstraat in Winschoten.

Wat is Het Koophuis Oldambt?

Maandag Het Koophuis Oldambt geopend. Het Koophuis Oldambt is een leer-/werkbedrijf waarbinnen werkzoekenden werkervaring kunnen opdoen. Het pand aan de Torenstraat is de afgelopen maanden onder handen genomen en volledig als verkoopruimte ingericht.

De winkel wordt onder coaching van professionals door werkzoekende jongeren gerund. De winkel biedt dezelfde taken/functies als die in het normale bedrijfsleven gelden. Als we kijken naar de mogelijkheden die dit concept biedt dan praten we hier over maar liefst 16 zogenaamde functiegebieden. Om enkele te noemen: Inkoop, Logistiek (hoe krijg je goederen van a naar b), Reparatie en Onderhoud, Marketing/PR, Beveiliging, Schoonmaak en natuurlijk Verkoop, enzovoorts...

Het Koophuis Oldambt wil op termijn toe naar een bezetting van ongeveer 60 fte's. Dit betekent dat er per jaar circa 125 werkloze jongeren fulltime dan wel parttime een opleidingskans wordt geboden binnen de winkel. Voor 2010 zal dit rond de 20 fte liggen. Minimaal 60% van de deelnemers aan dit project zal uitstromen naar een duurzaam reguliere baan.
Het Koophuis Oldambt is een vrij uniek project, de eerste winkel in Nederland die volgens dit concept open gaat!

Naar verwachting openen de komende 2 jaar een stuk of 10 Koophuizen in Nederland.

Neem eens een kijkje in de winkel en laat je verrassen!