Nico Westpalm van Hoorn naar Het Expertise Centrum

06/10/2010 09:44

Het Expertise Centrum

Den Haag- de heer drs. N.J. (Nico) Westpalm van Hoorn treedt per 1 oktober in dienst bij Het Expertise Centrum (HEC).

De heer Westpalm van Hoorn, voormalig CIO van het Havenbedrijf Rotterdam, is zeer ervaren op het gebied van strategiebepaling en besluitvorming over de inzet van ICT. Verbetering van de logistieke keten in de haven was een van zijn belangrijke aandachtsgebieden. Vanuit zijn functie was Westpalm van Hoorn lid van de Raad van Commissarissen van Portbase. Hij was ook actief in het Nederlandse CIO-Platform.

Westpalm van Hoorn startte zijn loopbaan in 1974 na zijn studie Sociologie in Leiden. Hij begon bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten als adviseur. Van 1977 tot 1979 was hij Adjunct Directeur bij de Gemeentelijke Sociale Dienst in Voorburg. Vervolgens werkte hij bij Berenschot BV waar hij als adviseur en interim manager aan de slag is gegaan bij verschillende overheidsorganisaties. Zo was hij onder andere directeur Management Ondersteuning bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, directeur Gerechtelijke Ondersteuning bij het Ministerie van Justitie en CIO bij de Bedrijfsvereniging voor de Gezondheidszorg (nu onderdeel van UWV).

Naast zijn functie bij het HEC blijft Westpalm Van Hoorn actief als voorzitter van het Forum Standaardisatie, een denktank die de overheid adviseert over het verbeteren van de elektronische gegevensuitwisseling tussen overheid, bedrijven en burgers met behulp van open standaarden en als bestuurslid bij de R-IX, de Rotterdam Internet Exchange.

Nico Westpalm van Hoorn treedt toe tot de sector Veiligheid en Leefomgeving bij HEC.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.hec.nl