Politie Groningen

Woensdag 6 oktober 2010

Provincie Groningen, 06-10-2010

Animalcops bevrijden jong katje

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag in de Warmoestraat in Groningen een jong katje uit een geparkeerde auto bevrijd. Getuigen alarmeerden de politie omdat het beestje al geruime tijd in de auto zat opgesloten. Het beestje sprong door de auto en wilde naar buiten. Omdat dienders de eigenaar niet konden bereiken hebben zij het katje uit de auto bevrijd. Hierbij sneuvelde een autoruit. Het beestje is door een dierenambulance overgebracht naar het asiel. Het diertje maakt het goed. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar.

Duitse vrouw met drugs aangehouden

WINSCHOTEN De politie heeft dinsdagavond een 28-jarige vrouw uit Norden (D) aangehouden. Surveilleerde agenten zagen dat de bestuurster van een auto met een Duits kentekenplaten een coffeeshop aan het Burg. Schonfeldplein in Winschoten binnenging. Toen de vrouw weer naar buiten kwam werd zij gecontroleerd. Bij onderzoek bleek de vrouw in het bezit was van 15 zakjes softdrugs. De Duitse moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon zij weer gaan. De drugs zijn in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Veel mis met snorfietser

SAPPEMEER - De politie heeft dinsdagmiddag een 36-jarige man uit Muntendam aangehouden voor meerdere overtredingen. Tijdens een snelheidscontrole op de Vosholen in Sappemeer liep de snorfietser tegen de lamp Bij controle bleek dat de bestuurder een ontzegging had om een motorrijtuig te besturen. Ook bleek de snorfiets niet was verzekerd. Hij moest mee naar het politiebureau. De bromfiets werd door de politie in beslag genomen. Voor alle feiten kreeg de Munterdammer een bekeuring.

Fietsendief op heterdaad betrapt

GRONINGEN - De politie heeft dinsdagmiddag een 27-jarige fietsendief aangehouden op een school aan de Dierenriemstraat in Groningen. De inwoner uit Groningen werd betrapt door een medewerker van de school. Enkele leerlingen hadden hem verteld dat een onbekend man zat te rommelen aan een paar fietsen. De dief bedreigde de medewerker toen deze hem aansprak en wilde wegfietsen. Het personeelslid kon dat voorkomen. De geïnformeerde agenten hebben de Stadjer meegenomen naar het bureau en maken proces-verbaal op.

Onderzoek naar insluiper

EEMSMOND De politie doet onderzoek naar een insluiper die sinds twee weken actief is in de gemeente Eemsmond. De onbekende persoon heeft sinds die tijd zijn slag geslagen in de Noorderstraat, Burchtstraat en Vlasakker in Uithuizermeeden en eenmaal in Uithuizen aan de Hogelandsterweg. De verdachte slaat zijn slag vooral s avonds en s nachts op adressen waar deuren niet zijn afgesloten, of waar ramen open staan. Het gaat om zowel woningen als een auto. In alle gevallen heeft hij het voorzien op tassen die makkelijk voor het grijpen zijn. De politie adviseert om altijd alert te zijn en om deuren en ramen af te sluiten als men afwezig is of gaat slapen. Mensen die ook gedupeerd zijn, maar nog geen aangifte hebben gedaan, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Uithuizen via 0900-8844 (lokaal tarief). Ook aan getuigen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie als zij iets meer weten over de insluipingen.

Automobilisten onder invloed

BLIJHAM / GRONINGEN De politie heeft dinsdagavond en nacht twee automobilisten aangehouden die met teveel alcohol op achter het stuur zaten. In Blijham werd op de Winschoterweg een 50-jarige bestuurder uit die plaats gecontroleerd. Hij had ruim 1,25 promille alcohol in zijn bloed. Op de Turfsingel in Groningen werd een 42-jarige automobilist uit Ten Boer betrapt. Hij had een alcoholpromillage van 1,15. De politie maakt proces-verbaal op tegen de mannen.

Automobiliste gewond na botsing met landbouwcombinatie

ONSTWEDDE Een 18-jarige automobiliste uit Stadskanaal is dinsdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Holte in Stadskanaal. De vrouw naderde een tegemoetkomende landbouwcombinatie en reed vermoedelijk te dicht op de andere weghelft. Op de tractor met aanhanger viel uit onderzoek niets aan te merken. De Stadskaalster botste tegen de linkervoorkant van de combinatie en kwam in de berm tot stilstand. Ze is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie gemaakt.

Fietsster gewond na aanrijding met bus

VEENDAM Een 79-jarige fietsster uit Veendam is dinsdagmiddag gewond geraakt op de Middenweg in haar woonplaats. De vrouw wilde afslaan naar het Sinnigenlaantje. Op het moment dat zij afsloeg, passeerde een 58-jarige buschauffeur de fietsster, waardoor een botsing het gevolg was. In het ziekenhuis bleek dat de Veendamse een hersenschudding en enkele gebroken ribben had. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde dinsdag 5 oktober op diverse plaatsen op snelheid.

* Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2100, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 134 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur. (2 rijbewijzen ingenomen)
* Groningen, Paterswoldseweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1775, aantal overtredingen: 48, hoogst gemeten snelheid: 69 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1187, aantal overtredingen: 50, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

* Loppersum, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1228, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.