Gemeente Kampen

Onderwijsdag gemeente Kampen zeer geslaagd

06-10-2010
Donderdag 30 september vond de onderwijsdag in de gemeente Kampen plaats. Deze dag bogen ruim 450 professionals uit het basisonderwijs en de jeugdhulpverlening zich over het thema `Ontmoeting'. Om de ruim 5.000 kinderen die deze dag vrij waren een nuttige dagbesteding te bieden, werden diverse sportieve en culturele activiteiten georganiseerd die zeer enthousiast zijn ontvangen. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde dag en beraadt zich op een vervolg.

Voor deze dag hadden Sportservice Kampen, gemeente Kampen, scholen en verenigingen de handen ineengeslagen om de kinderen een leuke dagvulling te bieden. En met succes, want de verschillende activiteiten die voor de kinderen waren georganiseerd, zijn zeer goed bezocht. Zo had zwembad De Steur om half twaalf al meer dan 500 bezoekers op de teller, zaten alle workshops bij Quintus en het Stedelijk Museum vol en ook de bioscoop trok deze dag volle zalen.

Voor de leerkrachten in het basisonderwijs en medewerkers in de jeugdhulpverlening was er - naast een politiek forum en een informatiemarkt - een groot aanbod aan workshops waar de professionals elkaar konden ontmoeten en ervaringen konden uitwisselen. Het uiteindelijke doel van de onderwijsdag is, dat de professionals elkaar in de toekomst beter weten te vinden en meer op de hoogte raken van elkaars ontwikkelingen.

Dit initiatief sluit aan bij de ontwikkelingen naar `passend onderwijs' en het CJG (Centrum voor Jeugd en Gezin). De dag werd financieel mede mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband Kampen, de gemeente Kampen, Centraal Nederland en gesponsord door C1000.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |