Politie Drenthe

Woensdag 6 oktober 2010

Provincie Drenthe, 06-10-2010

Aanrijding tussen auto en bromfietser

ASSEN Dinsdagmiddag heeft op het Amelte een aanrijding tussen een auto en een bromfietser plaatsgevonden. De politie had een melding gekregen om te gaan naar het Amelte in de richting van Rolde. Daar zou een ongeval hebben plaatsgevonden tussen een auto en een bromfietser. Ter plekke bleek een 33-jarige automobiliste uit Ekehaar afgeslagen te zijn en daarbij een 17-jarige bromfietser uit Anderen over het hoofd gezien. Op basis van de aanwezige haaientanden had de vrouw uit Ekehaar voorrang moeten verlenen aan de jonge vrouw uit Anderen. De jonge vrouw uit Anderen die op de bromfiets reed werd per ambulance naar het ziekenhuis in Assen overgebracht. Zij liep een kneuzing op door het ongeval. Beide voertuigen werden afgesleept.

Politie houdt man aan voor bedreiging

NIEUW WEERDINGE De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op het Jaagpad een 34-jarige man uit Nieuw Weerdinge aangehouden voor bedreiging. De wordt ervan verdacht zijn vriendin te hebben bedreigd. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten.

Politie houdt man aan voor nachtrumoer

EMMEN In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie op het Hoornwerk een 44-jarige man uit Emmen aangehouden. De politie had een melding gekregen dat de man zich vervelend gedroeg bij een woning aan het Hoornwerk. Ter plekke troffen agenten de onder invloed van alcohol verkerende man aan en hij werd gevraagd om te vertrekken. Even later bedacht hij zich en wilde niet vertrekken en begon met bier te gooien. De man werd vervolgens aangehouden en hij werd overgebracht naar het politiebureau. Op het bureau werd proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Eenzijdig verkeersongeval

ASSEN Dinsdagavond is op de Nobellaan een 52-jarige man uit Assen op zijn scooter onderuit gegaan. De man was met zijn scooter tegen de stoep gereden en kwam daardoor ten val. De man raakte gewond aan zijn hoofd en werd ter plekke door ambulancepersoneel onderzocht. Het letsel bleek mee te vallen, maar de man is wel langs een huisartsenpost gegaan.

Man aangehouden voor mishandeling en bedreiging

NIEUW AMSTERDAM De politie heeft dinsdagmiddag een 43-jarige man uit Nieuw Amsterdam op de Erfscheidenweg aangehouden voor mishandeling en bedreiging. De man wordt ervan verdacht zijn vriendin te hebben bedreigd en mishandeld. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten.

Lege schuur afgebrand

FLUITENBERG In de nacht van maandag op dinsdag is een lege schuur aan de Domeinweg afgebrand. De schuur werd gebruikt voor het houden van kuikens en zou dinsdagochtend met nieuwe kuikens worden gevuld. Op het moment dat er in de schuur brand uitbrak, was deze leeg. De politie gaat niet uit van brandstichting en er heeft geen sporenonderzoek plaatsgevonden. De schuur brandde volledig uit. Bij de brand kwam asbest vrij en het terrein werd daarom afgesloten. Omwonenden werden verzocht om ramen en deuren gesloten te houden. Het asbest zal worden opgeruimd. Niemand raakte gewond.

Man aangehouden voor winkeldiefstal

EMMEN De politie heeft dinsdagmiddag op het Peyserhof een 48-jarige man uit Emmen aangehouden voor winkeldiefstal. De man wordt ervan verdacht een pakje shag uit een supermarkt te hebben weggenomen. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Auto in de berm en over de kop

BORGER Dinsdagochtend is op de N34 een 22-jarige automobilist uit Emmen met zijn auto in een berm beland en een aantal keren over de kop gegaan. De man raakte niet gewond, maar werd wel ter plekke door ambulancemedewerkers onderzocht. De man reed in een auto over de N34 in de richting van Emmen. Ter hoogte van Odoorn haalde hij een vrachtwagen in. Tijdens zijn inhaalactie kwam van de tegenovergestelde richting een andere vrachtwagen aangereden. De automobilist remde vervolgens om zo achter de vrachtwagen te komen. Hij raakte de controle kwijt over zijn auto en belandde in de rechter berm. De auto werd vervolgens gelanceerd en sloeg een aantal keren over de kop. De auto werd afgesleept.

Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

BEILEN De politie heeft dinsdagochtend op de Brinkstraat een 50-jarige vrouw uit Beilen aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw wordt ervan verdacht een jas te hebben weggenomen uit een sportzaak. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.