Gemeente Lelystad

Bedrijven investeren in kwaliteit Stadshart

Woensdag 6 oktober 2010
Winkelend publiek in het nieuwe stadshart De Promesse

Vertegenwoordigers van verschillende ondernemersverenigingen in het Stadshart hebben het initiatief genomen om te komen tot een overkoepelende ondernemersvereniging. In de vorm van een Bedrijven Investeringszone (BIZ) willen zij gezamenlijk werken aan de koopkrachtbinding in het Stadshart. Het college van Lelystad ondersteunt het initiatief en heeft ook een rol in de samenwerking. Hiervoor wordt een gemeentelijk plan van aanpak gemaakt.

BIZ: voor en door ondernemers

Een BIZ is geen doel op zich maar een instrument om gezamenlijk te werken aan de koopkrachtbinding in het Stadshart. Deze samenwerkingsvorm maakt het mogelijk voor ondernemers om gezamenlijk te investeren in de kwaliteit van het Stadshart, waarbij alle ondernemers meebetalen. Belangrijk hierbij is het draagvlak voor de samenwerking en de betrokkenheid om hier (financieel) aan bij te dragen.

Aantrekkelijk Stadshart

Eén van de initiatiefnemende ondernemers is de heer W. Noteboom. "Om voldoende draagvlak te bereiken zijn ambassadeurs vanuit de ondernemers van het Stadshart onmisbaar. Samen werken aan een aantrekkelijk Stadshart voor bezoekers, bewoners en ondernemers door de uitstraling, veiligheid en promotie te bevorderen. Dát is ons doel!".

BIZ: rol van de gemeente

Hoewel een BIZ voor en door ondernemers is, speelt de gemeente een belangrijke rol in zowel de totstandkoming als het innen van de heffing. Met de principe-uitspraak van het college om het BIZ te ondersteunen zal gewerkt worden aan een gemeentelijk plan van aanpak om hier invulling aan te geven.
Ja