Gemeente Maassluis

Grondreserveringen voor De Dijk in Maassluis

ondertekening_De-Dijk.jpg

De gemeente Maassluis ondertekende op 5 oktober 2010 met de bedrijven Thom H. van der Boon, Thermen de Waterweg,

Avenier jeugd- en opvoedhulp en Uitvaart Rijkeboer grondreserveringsovereenkomsten voor werklocatie De Dijk langs de Nieuwe Waterweg.

In deze reserveringsovereenkomsten wordt voor deze bedrijven een perceel grond gereserveerd op het in ontwikkeling zijnde bedrijventerrein De Dijk. Tijdens de looptijd van de reservering onderzoeken de bedrijven en de gemeente samen of vestiging van het bedrijf op De Dijk ruimtelijk en financieel een haalbare kaart is.

Gelijktijdig wordt eind dit jaar een nieuw bestemmingsplan voor de locatie in procedure gebracht zodat, volgens de huidige planning, medio 2012 gestart kan worden met de bouw van de eerste bedrijfsruimten. De procedure en mogelijkheden voor inspraak, wordt aan alle inwoners bekend gemaakt via www.maassluis.nl en Maassluise Courant De Schakel.

Thom. H. van der Boon

Thom. H. van der Boon b.v. levert een compleet programma met producten voor zeil- en tentmakers, camping- en vrijetijdsproducten. Thom. H. van der Boon b.v. werkt bij de productie van de kampeermeubelen nauw samen met reïntegratiebedrijf Dukdalf in Maassluis. Het beoogde nieuwe bedrijfspand van Thom. H. van der Boon b.v. op locatie De Dijk wordt ontwikkeld in samenwerking met Impact vastgoedrealisme te Rotterdam.

Thermen de Waterweg

Thermen de Waterweg, onderdeel van Bagua Wellness Groep, wenst in 2012 een Wellness resort op De Dijk te realiseren. Ook zijn er plannen dit uit te breiden met een luxe kuurhotel. Thermen de Waterweg staat voor kwaliteit en optimale gastvriendelijkheid. Met diverse thermen- en saunafaciliteiten bieden zij straks alle mogelijkheden voor een ontspannen verwendag. Bagua Wellness Groep is ook verantwoordelijk voor de realisatie van Thermen de Biesbosch in Dordrecht en een wellnesscomplex in Rijswijk.

Avenier jeugd- en opvoedhulp

Avenier is een jeugdzorginstelling waar jongeren met ernstige gedragsproblemen terecht kunnen. Zij wonen in de instelling. Samen met de pedagogisch medewerkers en hun ouders werken de jongeren aan hun toekomst. Het dagelijkse leven vindt plaats op een leefgroep, waar de basiszorg bestaat uit verzorging en opvoeding. De jongeren gaan overdag gewoon naar school. Voor hun specifieke problemen volgen zij, als dat nodig is, training en therapie. De locatie van Avenier op De Dijk, zal Maassteiger gaan heten.

Uitvaart Rijkeboer

Uitvaart Rijkeboer verzorgt begrafenissen en crematies in Maassluis, Maasland, Vlaardingen, Schiedam en Rotterdam-Overschie. In Maassluis zal een aula worden gebouwd op de nieuw aan te leggen begraafplaats. Deze aula zal voor een ieder beschikbaar gesteld worden en voldoen aan de eisen van deze tijd.

Informatie

Tijdens een openbare thema-raad op dinsdag 12 oktober a.s. worden de plannen voor locatie De Dijk van 20.00 tot 21.00 uur aan de gemeenteraad gepresenteerd. Hierbij wordt in het bijzonder ingegaan op een tweetal schetsontwerpen van de begraafplaats op deze locatie. Alle geïnteresseerden zijn welkom om deze openbare vergadering als toehoorder bij te wonen.

Meer informatie over de plannen voor werklocatie De Dijk staat op www.dedijk.info.