Provincie Utrecht

Utrecht op de kaart door Wereld Expo Shanghai

De naamsbekendheid en reputatie van Utrecht is vergroot door deelname aan de Wereld Expo in Shanghai. Dat blijkt uit een evaluatie die in opdracht van gemeente en provincie Utrecht is gemaakt. Ook zijn er talloze voorbeelden waaruit blijkt dat er voor de deelnemende bedrijven en kennisinstellingen nieuwe impulsen zijn ontstaan voor samenwerking, business en investeringen.

Binnen het overkoepelende thema van de Wereld Expo 'Better City, Better Life' profileerde Utrecht zich, van 23 tot en met 30 mei, met de thema's kennis, gaming en duurzaamheid. Utrecht trok hierin op met de beste kennisintensieve bedrijven, onderwijsinstellingen en gaming-bedrijven van stad en regio, die allen aanwezig waren in Shanghai om zich te daar te presenteren. Zoheeft Utrecht zich gepositioneerd als innovatieve regio, die op het gebied van kennis, gaming en duurzaamheid veel aan China te bieden heeft.

Op de Expodagen waren in totaal 192 landen en 50 internationale organisaties aanwezig. Maar liefst 1.3 miljoen mensen bezochten in de eerste maand van de wereldexpo het Nederlandse paviljoen, dat daarmee direct in de top 5 van meest bezochte paviljoens terecht kwam.

Voor persinformatie:
jolande.havenaar-uringa@provincie-utrecht.nl, 06 - 21 11 78 64

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11