Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.00 uur

Utrecht, 06-10-2010

Rijbewijs kwijt

UTRECHT Een automobilist raakte op dinsdagmiddag 5 oktober zijn rijbewijs kwijt.

Rond 15.45 uur zagen agenten dat een automobilist met 105 km/u over de Ds. Martin Luther Kinglaan in de richting van het 24 Oktoberplein reed, terwijl daar een maximum van 50 km/u geldt. De agenten gingen achter de automobilist aan, een 24-jarige man uit Utrecht. Voordat zij hem op de Damstraat een stopteken konden geven, reed hij nog twee keer door rood licht. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor de veel te hoge snelheid en hij kreeg twee bekeuringen voor het negeren van het rode licht. Tevens moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Van scooter beroofd

UTRECHT Een jongeman werd op dinsdagmiddag 5 oktober door een andere jongeman van zijn scooter beroofd.

Rond 17.00 ur reed een 18-jarige jongeman uit Utrecht met zijn scooter over de Händelstraat. Daar werd hij aangesproken door een 19-jarige jongeman uit Nieuwegein. De Nieuwegeiner ging op de scooter zitten en wilde daar mee weg te rijden. De Utrechter probeerde dat te voorkomen, maar kreeg een kopstoot van de Nieuwegeiner, die er vervolgens met de scooter vandoor ging. Hij reed wat rondjes met de scooter, maar weigerde die terug te geven aan de 18-jarige jongeman.

De politie werd gewaarschuwd en agenten gingen ter plaatse. Zij spraken daar met de 18-jarige Utrechter en hij deed aangifte van diefstal van de scooter. Agenten zagen de verdachte verderop op de scooter aan komen rijden en stoppen. Een vriend van het slachtoffer zag kans de contactsleutel van de scooter te pakken. De verdachte wilde er daarop te voet vandoor gaan. De agenten waren hem echter te snel af. Hij gaf zijn vlucht op en werd aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Voetganger gewond

UTRECHT Een voetganger raakte op dinsdagmiddag 5 oktober gewond toen hij door een vrouw op een scooter werd aangereden.

Rond 16.20 uur reed een 19-jarige vrouw uit Maarssen op haar scooter over het fietspad van de Spinozaweg. Zij reed tegen de richting van het verkeer in. Een 46-jarige voetganger uit Utrecht stak het fietspad over en zag de scooterrijdster niet aankomen. Hij werd aangereden en kwam ten val. De Utrechter werd met onder andere rugletsel per ambulance naar het Diakonessenhuis gebracht.

Snorfietsdieven gepakt

UTRECHT Op dinsdagochtend 5 oktober werd een snorfiets door twee jongens gestolen. Het tweetal werd later aangehouden.

Rond 10.40 uur kreeg de politie de melding dat net bij een school aan de Fockema Andrealaan door twee jongens een snorfiets was gestolen. Agenten keken in de omgeving naar het tweetal uit, maar zij werden niet meer aangetroffen.

Rond 11.00 uur zag een motoragent dat hem op de Balijelaan een snorfiets met twee opzittenden tegemoet kwam rijden. Het tweetal voldeed geheel aan het signalement van de snorfietsdieven. Hij ging achter hen aan en zag dat het inderdaad de gestolen snorfiets betrof. De bestuurder van de snorfiets stopte, liet zijn passagier afstappen en zette vervolgens zijn vlucht voort. De agent herkende de wegrennende passagier als een 17-jarige jongen uit Utrecht.

De motoragent bleef de snorfiets achtervolgen. Op de Grebbestraat kwam de verdachte met de snorfiets ten val, ging er te voet vandoor en klom over een hek. De agent stopte en zette eveneens te voet de achtervolging in. Een passante bood de agent aan op de politiemotor te passen.

De agent raakte op de Rijnlaan het zicht op hem kwijt, maar een behulpzame passant meldde dat de verdachte een winkel in was gerend. In de winkel hield de agent de verdachte, een 16-jarige jongen uit Utrecht, aan. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. De snorfiets werd in beslag genomen.

Agenten gingen naar de woning van de herkende 17-jarige verdachte. Hij bleek daar niet te zijn, maar meldde zich in de loop van de avond aan het politiebureau Paardenveld. Daar werd hij aangehouden en ingesloten.

Straatroof

UTRECHT Een vrouw werd op dinsdagavond 5 oktober door twee jongens op een scooter van haar tas beroofd.

Rond 21.10 uur fietste een 65-jarige vrouw uit Utrecht over de Koningsweg, komende uit de richting van het centrum. Zij zag in de buurt van de kruising met Kranenburgerweg twee jongens op een scooter staan. Zij passeerde het tweetal en hoorde dat zij achter haar aan kwamen rijden. Zij passeerden haar, waarbij de passagier de tas van de vrouw uit haar fietstas griste. Het tweetal ging er met de tas vandoor. Doordat het erg donker was, kon het geschrokken slachtoffer geen signalement van de verdachten geven.

Aan getuigen van de straatroof en aan mensen die de verdachten rond 21.10 uur op of in de omgeving van de Koningsweg hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht stad op telefoonnummer 0900-8844.