Gemeente Doetinchem

Zorginstellingen ontruimd tijdens brandpreventieweken

Actueel bericht, 6 oktober 2010

Bij brand is het van groot belang zo snel mogelijk een veilige uitweg te zoeken. Voor grote(re) gebouwen zoals zorginstellingen is grondige voorbereiding en oefening nodig om deze veilige uitweg zonder paniek te vinden. Daarom wijst Brandweer Achterhoek West (Bronckhorst, Doetinchem, Montferland en Oude IJsselstreek) gedurende de Brandpreventieweken in oktober op de noodzaak van het hebben én het oefenen van een ontruimingsplan.

Voor deze campagne zijn verzorgingstehuizen, ziekenhuizen en andere zorginstellingen gevraagd om tijdens de Brandpreventieweken de ontruiming te oefenen. Bij een aantal van deze oefeningen is de brandweer aanwezig. Dit thema is onderdeel van de landelijke Brandpreventieweken, en wordt in het hele land ondersteund door de brandweerkorpsen.

"Wat doe jij bij Brand?"

Naast het ontruimen in de zorg in alle vier gemeenten wordt er in Achterhoek West ook aandacht besteed aan de vraag "Wat doe jij bij Brand?" In dit deel van de campagne wijst de brandweer de burgers op het feit dat brand ook HEN kan overkomen. En dat ze daar NU over na moeten denken. Heeft u een vluchtplan? Hangen er rookmelders bij u thuis? Ter ondersteuning van dit thema staat op dinsdag 5en 26 oktober in Doetinchem en donderdag 7 en 28 oktober in Montferland een stand van de brandweer op de markt. Hier kan de burger informatie krijgen en o.a. rookmelders aanschaffen. In de gemeente Bronckhorst wordt een `rookmelderactie' gehouden voor de bewoners in het buitengebied, waarbij onder andere voorlichtingsavonden worden georganiseerd.

Informatie

Meer informatie over de Nationale Brandpreventieweken vindt u op www.brandpreventieweek.nl. Voor algemene brandpreventie informatie kunt u terecht op www.brandweer.nl. Wilt u testen of u voorbereid bent op brand? Doe dan de test op www.watdoejijbijbrand.nl.

Actueel